1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI:”KARPAZ HALKI HİZMETLERİMİZİ UNUTMADI”
AKINCI:”KARPAZ HALKI HİZMETLERİMİZİ UNUTMADI”

AKINCI:”KARPAZ HALKI HİZMETLERİMİZİ UNUTMADI”

Akıncı, bakanlık yaptığı dönemde Karpaz bölgesinin özellikle turizm açısından kalkınması için,

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bakanlık yaptığı dönemde Karpaz bölgesinin özellikle turizm açısından kalkınması için elinden gelen katkıyı yaptığını belirterek, “Karpaz halkı hizmetlerimizi unutmadı” dedi.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayıu Mustafa Akıncı seçim çalışmalarını sürdürdü.

Akıncı, dün sabah Girne Anafartalar Lisesi, Girne Maarif Anaokulu ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni ziyaret ederek müdür ve öğretmenlerle sohbet etti, ardından da  açık pazar yerini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Yaşlılar Haftası çerçevesinde Bandabuliya’da düzenlediği etkinliğe katılan Akıncı,  Girne’ye geçerek  esnafla buluştu.  Akıncı son olarak da Dipkarpaz’da  bölge toplantısında vatandaşlara hitap etti.

Karpaz bölgesine özel bir ilgisi olduğunun altını çizen Akıncı, Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde özel ilgi turizmi kavramının bu bölgeden başlaması gerektiğine inanarak bu yönde elinden geldiğince yatırımlar yapmaya çalıştığını vurguladı.

Karpaz bölgesine yaptığı ziyaretlerde yurttaşların “Bize bir şey söyleme biz seni tanıyoruz. Sen buralara ilgi gösteren, elinden geldiğince bütçen imkân verdiği ölçüde katkı yapmaya çalışan bir insansın” şeklindeki sözlerinin kendisini çok duygulandırdığını kaydetti.

Turizm Okulu’nu, henüz Bafra’da otel temeli bile atılmadan, bölgenin çocukları okuyup yetişsin ve o tesislerde iş bulsunlar diye açtıklarını kaydeden Akıncı, “biz gittik, okulu kapattılar” diye konuştu. Akıncı, bölgeye olan ilgisinin her zaman devam edeceğini belirtti.

“Dört Boyutlu Siyaseti”ni ana hatlarıyla yurttaşlara aktaran Akıncı, “Kıbrıs sorunu cumhurbaşkanının asli görevi ve bu konuya daha fazla zaman harcaması gerekecek. Ama iç konulara kayıtsız kalmayacak, partilerin içiyle değil, toplumun iç konularıyla uğraşacak” diye konuştu.

“PARTİLER YARIŞI DEĞİL”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir partiler yarışı olmadığını yineleyen Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir partiyi değil, Kıbrıs Türk halkını temsil edecek bir lideri seçiyoruz. İçinizde parti sevgisi ve ideali olabilir ama üç seçim var ki bakmamız gereken şey, seçeceğimiz kişinin bu görevi hakkıyla yapıp yapamayacağıdır. Bunlar muhtarlık, belediye başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Bu yeri doldurabilir mi dolduramaz mı, yeterli bilgi tecrübe, vizyonu var mı?’ diye sormanız gerekir. Çünkü bütün dünya karşısında bu toplumu temsil edecek. Ben kendimde bunları görmesem, bu halkın karşısına çıkmazdım”

Son zamanlarda kendisine yönelik karalamaların arttığını belirten Akıncı,  temizliğin ve  dürüstlüğün yanlışı,  aydınlığın da karanlığı  her zaman yendiğini kaydetti.

ANKETLER

Özellikle bir adayı ön plana  çıkarmak için anketler yapıldığını iddia eden Akıncı şunları ifade etti:

“Şimdi de bu anketler başka, sokakta halk başka şeyler söylüyor. Doğru olan onların yazdıkları değil, halkın sokakta atan nabzıdır, söyledikleridir, doğru olan halkın gözlerinden okuduklarımızdır. Bunu 19 Nisan günü herkes her yerde görecek. Biz birinci turun da ikinci turun da birincisi olacağız. Halk aradığı sorulara cevabını bulmuş görünüyor ve kararını sandığa yansıtmak için 19 Nisanı bekliyor, kararınız hayırlı olsun.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.