1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCILAR KÖYÜ CANLANDI
AKINCILAR KÖYÜ CANLANDI

AKINCILAR KÖYÜ CANLANDI

Akıncılar köyü canlandı

A+A-

Akıncılar köyü canlandı

Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı’na akın eden vatandaşlar, Kıbrıs’a özgü ürünlerden alarak esnafın yüzünü güldürdü

Akıncılar (Luricina) köy meydanında dün düzenlenen “6. Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı”na akın eden vatandaşlar, Kıbrıs’a özgü ürünlerden alarak esnafın yüzünü güldürdü. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlar şeftali ve küp kebabı yemenin tadını çıkardı. Kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü kabak böreği, üzüm sucuğu, çörek, çitlembikli bitta, hellimli, zeytinli, pilavuna, gullurikya, peksemet ve pastelli satışa sunuldu. Satışlardan memnun olduğunu dile getiren esnaf, bu gibi etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi. Esnaf, festivallerin en güzel tarafının, Kıbrıs lezzetlerini tanıtmak olduğunu ifade ederek, köyü kalabalık görmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Kalyoncu da katıldı

Panayırda Grup Saki, Grup Empati, Mesarya Bölge Koro ve Orkestrası konserleri, Değirmenlik Sanat Derneği halk dansları ve modern dans gösterisi yer aldı. Başbakan Ömer Kalyoncu, panayırda yaptığı konuşmada, organizasyon için belediyeyi kutladı ve yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılmasında bu gibi etkinliklerin büyük rolü olduğuna işaret eden Başbakan Kalyoncu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Emine Eymez

“Köyde düzenlenen bu etkinlik çok güzel oldu. Satışlarımız da çok iyi gitti. Bugün için hellimli, kabak böreği, pilavuna ve sucuk gibi ürünler hazırladık. Vatandaşlar en çok hellimli, pilavuna ve çörek satın aldı. Akıncılar gibi unutulmuş bir köy için böyle etkinliklerin düzenlenmesi oldukça faydalıdır.”

Esra Sütçüoğlulları

“İkinci kez Akıncılar’daki panayıra katılıyoruz. Akıncılar çok değişik ve çok güzel bir köydür. Köyde ne zaman bu tarz etkinlikler yapılsa, herkesin ilgisi yoğun oluyor. Geçmiş dönemlere göre bu yıl daha canlı geçti. Lokma ve şamişi en çok satılan ürünlerdir.”

Müsteyde Yeşilbaş

“Sürekli olarak böyle etkinliklere katılıyorum. Panayır oldukça yoğun geçti. Patronsuz kadın emeği standımızda tahınlı, pastelli, el yapımı makarna ve sucuk gibi ürünleri satışa sunduk. Mesarya bölgesinin kadınları, Kıbrıs’a özgü yiyecekleri ve el emeklerini özenle hazırladı.”

Doğan Ertuğ

“Böyle panayırlara her zaman katılıyorum. Zeytinli, waffle, börek, gollifa gibi ürünleri hazırladık ve satışa sunduk. Festival çok güzel geçti. Özellikle bu köyde olması çok önemli. Burayı kalabalık görmek çok güzel. Halkımız genelde tuzlu ürünlerimizi tercih ediyor. Hepsini özenle kendimiz hazırladık.”

Hüseyin Gürşan

“Akıncılar köyü zamanında çok göç verdi. Hem özlem duyanlar, hem de köyü görmek isteyen herkes bu etkinliğe katıldı. Panayır oldukça güzel ve kalabalık geçti. Halk Kıbrıs’a özgü ürünlere oldukça ilgi gösterdi. Luricina’nın en meşhur yiyeceği şeftali ve fırın kebabıdır. Bu tür etkinlikler köyü canlandırıyor. Köyde kalabalık görmeyi özlemiştik.”

Nilser Bayraktar

“Düzenlenen bütün panayırlara katılıyorum. Akıncılar’a ilk defa geldim. Küçük bir köy olmasına rağmen böyle günlerde kalabalığı görmek güzel. Bizim yaptığımız sepet ve sele gibi ürünleri sergiledik. Vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Satışlarımız da iyi gitti.”

Bakiye Bahçecioğlu

“Festivallere sürekli olarak katılıyorum. Her zamanki gibi yine kalabalık ve güzel geçen bir etkinlik oldu. Kabak böreği, bulgur köftesi ve zeytinlilere oldukça ilgi var.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.