1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI’YA TOPLANTI ELEŞTİRİSİ
AKINCI’YA TOPLANTI ELEŞTİRİSİ

AKINCI’YA TOPLANTI ELEŞTİRİSİ

Mustafa Akıncı “toplumun bütününü kucaklamamakla” suçlandı;

A+A-

 

Ülkede faaliyet gösteren 20’ye yakın sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan KKTC Sivil Toplum Örgütleri İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “toplumun bütününü kucaklamamakla” suçladı.

Akıncı’nın dün düzenlediği “Sivil Toplumla Diyalog ve İşbirliği Toplantısı”na davet edilmediğini iddia eden İnisiyatif, “Akıncı ve heyeti ayrımcı ve dışlayıcı bir tutum sergiledi” görüşünü ileri sürdü.

İnisiyatif adına Bertan Zaroğlu yazılı bir açıklama yaptı.

Zaroğlu, açıklamasında, “Akıncı, davet etmesi gereken sivil toplum örgütleri arasında ayrım yaparak özellikle 1974 sonrası ülkemize gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu sivil toplum örgütlerini toplantıya çağırmamaya özen gösterdi” iddiasında bulundu.

Akıncı’nın toplumun bütününü kucaklaması gerektiğini söyleyen İnisiyatif Sözcüsü Bertan Zaroğlu, Cumhurbaşkanının anayasanın eşitlik maddesine rağmen vatandaşlar arasında ayrım yaptığını iddia etti ve bunu protesto ettiklerini söyledi.

Toplantıya davet edilen örgütlerin hangi kriterlere göre belirlendiğini soran Zaroğlu, Rum basınındaki bazı haberlere dikkat çektiği açıklamasında, “40 yıldır burada yaşayan, KKTC yasalarına göre vatandaş olan, mülk sahibi olan ve buraya yatırım yapan insanlar mülklerini iade etmeyecek. Bu çerçevede önümüze gelen emrivaki bir anlaşma reddedeceğiz” dedi.

Zaroğlu, İnisiyatifteki sivil toplum örgütlerini şöyle sıraladı:

“Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği; Anadolu Kültürünü Yaşatma Derneği; Atatürkçü Yaşam Derneği; Çukurovalılar Dayanışma ve Kültür Derneği; Dr Fazıl Küçük Hareketi; Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği; Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği; İnşaat Emekçileri Dayanışma Derneği; Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği; KKTC Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği; Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği; Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi; Lefkoşa Dostluk Derneği; Midyatlılar Bütünleşme ve Dayanışma Derneği; Rauf Raif Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği; Yeni Doğuş Hareketi; Yurtdışında Yaşayan Kıbrıslı Türker Birliği ve KKTC Seracılar Birliği.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.