1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKKAYA’YA 4 YIL, DİĞERLERİNE 9 AY HAPİS
AKKAYA’YA 4 YIL, DİĞERLERİNE 9 AY HAPİS

AKKAYA’YA 4 YIL, DİĞERLERİNE 9 AY HAPİS

Akkaya’ya 4 yıl, diğerlerine 9 ay hapis

A+A-

Girne’de geçtiğimiz mayıs ayında bazı ofis ve evlere düzenlenen operasyonlarda ele geçen uyuşturucu, pompalı silah, tabanca ve mermilerle ilgili yargılanan 3 kişi hakkındaki karar açıklandı

Elmas TOKAY

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 30 Mayıs’ta Girne’de bir ofis ve bazı evlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirdiği uyuşturucu, ateşli silah ve canlı mermilerle ilgili, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 3 sanıkla ilgili kararını açıkladı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, tasarruf ve verme”, “Yetkili makamdan özel izinsiz ve kayıtsız ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından yargılanan ve suçlarını kabul eden sanık 1 Bahadır Akkaya 4 yıl, sanıklar Mevlana Şems Çankaya ve Hasan Aşanlar 9 ay hapse mahkum edildi.

Meseleyle bağlantılı olan, Asım Özkayım ve Bülent Özkoçak ise suçlarını kabul etmedikleri için dava dosyaları duruşma için ayrıldı.

Esendağlı: Silah kullanmak vahim suçlar doğurur

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’ın baktığı davanın karar oturumunda, iddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

Kararı okuyan Heyet Başkanı Melek Esendağlı, kanunsuz silah taşımanın çok büyük risklere yol açtığını dikkat çekerek, kullanılması durumunda vahim suçların ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Bu tür suçların toplum güvenliğini ve huzurunu bozduğuna değinen Esendağlı, bazı Yargıtay kararlarına atıfta bulundu.

Akkaya birçok suçtan yargılandı

Esendağlı, sanık 1 Bahadır Akkaya’nın sadece ateşli silah, patlayıcı madde suçundan değil, kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan da yargılandığını, kokain ve hintkeneviri olduğunu belirtti. Kokainin en ağır uyuşturucu suçlar arasında olduğuna dikkat çeken Esendağlı, bu suçların işlenmesinde esas rolün sanık 1 Akkaya’da olduğunu söyledi.

Esendağlı, yapılan operasyonda hintkeneviri, kokain, 1 adet 9 mm çapında kuru sıkı tabanca ve boş şarjör, 1 adet Astra 7.65 mm çapında tabanca ve içerisinde 7 adet canlı mermi olan şarjör, 9 adet canlı fişek, 49 adet 7.65 mm çapında mermi ile 229 adet 9 mm çapına mermi ele geçirildiğini anımsattı. Sanık Mevlana Şems Çankaya ve Hasan Aşanlar’ın, Bahadır Akkaya’nın teşviki ile suçlara ortak olduğuna bulgu yaptıklarını kaydeden Esendağlı, bu nedenle ceza takdirinde sanıklar arası ayrıma gidildiğine vurgu yaptı.

Esendağlı, sanıklara verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna karar verdiklerini belirterek sanık 1 Bahadır Akkaya’ya 4 yıl, sanıklar Mevlana Şems Çankaya ve Hasan Aşanlar ise 9’ar ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.