1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. AKKILIÇ: “ÇİLEĞİMİZİN MARKA OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKKILIÇ: “ÇİLEĞİMİZİN MARKA OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AKKILIÇ: “ÇİLEĞİMİZİN MARKA OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

8’İNCİ ÇİLEK FESTİVALİ 31 MAYIS-2 HAZİRAN’DA

A+A-

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen Çilek Festivali 31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında yer alacak.

Sportif faaliyetler, müzik dinletileri ve çilekten yapılan ürünlerin de yer alacağı üç günlük etkinliğin son gününde 8’inci Çilek Güzeli Güzellik Yarışması yer alacak.

Yesilirmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından Lefkoşa’da Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile 8’inci Çilek Festivali hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin ilk gününde kortej yürüyüşü ve müzik dinletisi, 1 Haziran’da su sporları ve dans gösterileri, son gününde ise sağlık yürüyüşleri ile 8’inci Çilek Güzeli yarışması yer alacak.

AKKILIÇ

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği Başkanı, Erdoğan Akkılıç toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının bir marka olarak gördükleri Yeşilırmak çileğini ve bölge turizmini tanıtmak olduğunu kaydetti.

Çilekten üretilen reçel ve lokumların da satışa sunulacağını kaydeden Akkılıç, “Çileğimizin marka olması için çalışıyoruz” dedi.

ÖZPOLAT

8 Çilek Güzeli Yarışması Koordinatörü Gülay Münür Özpolat ise yarışmaya 18-25 yaş arası kızların katılabileceğini belirterek, bu yıl geçen yıldan daha görkemli bir yarışma düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

2012 yılında düzenlenen Çilek Güzeli yarışmasında dereceye giren Rabia Dana, yarışma anılarına atıfta bulunarak, “çok güzel ve dolu bir haftaydı. Genç kızlar cesaretlerini toplasın ve katılsınlar” dedi.

7’inci Çilek Güzeli yarışmasında dereceye giren Refia Karakahraman ise, “Heyecandan dolayı katılmak istememiştim ama katılmamla kendime olan güvenimi kazandım” dedi.

Güzellik yarışmasının koreografiliğini üstlenen Günkut Ajansı’nın direktörü Bülent Günkut, Yeşilırmak’ın batının en güzel beldelerinden biri olduğunu, yarışmanın bölgenin doğal güzelliği ile bağdaştığını ifade etti.

ATALAR

Yesilirmak- Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar ise, ilki 40 yıl önce yapılan Çilek Güzeli Güzellik yarışmasının bir efsane olduğunu, Kuzey Kıbrıs’ta ilk güzelin de 1975 yılında düzenlenen Çilek Güzeli yarışmasında tayin edildiğini anımsattı.

Çilek ürünü vesilesiyle belde halkının çok güzel bir birliktelik yaşadığını kaydeden Atalar, Yedidalga çileği ile Çilek Güzeli yarışmasının Kültürel Miras olarak kabullenmesini istediklerini kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.