1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "AKKUYU NÜKLEER TESİSİ AKDENİZ İÇİN ÖNEMLİ TEHLİKE"
"AKKUYU NÜKLEER TESİSİ AKDENİZ İÇİN ÖNEMLİ TEHLİKE"

"AKKUYU NÜKLEER TESİSİ AKDENİZ İÇİN ÖNEMLİ TEHLİKE"

"Akkuyu Nükleer Tesisi Akdeniz için önemli tehlikedir"

A+A-

 

Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou, Kıbrıs`ın sadece 90 kilometre açığında, Akkuyu`da nükleer tesis inşa edilmesinin, bütün Akdeniz için önemli bir tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

Fransa Ulusal Konseyi ve Akdeniz Parlamentler Asamblesi tarafından düzenlenen Parlamento Başkanları toplantısında konuşan Omirou, “Tesisin inşa edileceği bölge sismik bir bölgedir. Tesisinin kendisinin çalışmasının bile sağlık, gıda güvenliği, eko sistem ve ekonomi açısında bütün bölge için büyük sonuçları olacaktır” dedi.

Olası bir olayın kapalı deniz Akdeniz için yıkıcı olacağını ispatlayabileceğine, bütün Akdeniz`i ve Avrupa ülkelerini etkileyebileceğine işaret eden Yiannakis Omirou, kullanılacak teknoloji henüz denenmediğinden, projenin çevre değerlendirme çalışmalarının doğruluğundan şüphe edildiğini belirtti.

Temsilciler Meclisi Başkanı, özündeki tehlikelerden dolayı birçok ülkenin nükleer enerjisinden vazgeçtiği bir zamanda, AB ve Akdeniz ülkeleri böyle bir olası doğa krizinin icabına bakmayı isteyip istemediğini, buna hazır olup olmadığını merak ettiğini söyledi.

Bölgedeki anlaşmazlıkların çözümü gibi ortak sorunlarla yüzleşmek için ortak hareket çağrısı yapan Omirou, öte yandan anlaşmazlıkları çözümünün, bir ülkenin diğer ülkenin çevresi üzerine odaklanmasına izin verilmesinin bölgede barış ve istikrarın korunmasını mümkün kılmayacağına da işaret etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.