1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "AKLAMA YASASI, ANAYASAYA AYKIRI"
"AKLAMA YASASI, ANAYASAYA AYKIRI"

"AKLAMA YASASI, ANAYASAYA AYKIRI"

Ukrayna’daki gelişmeler

A+A-

 

UKRAYNA CUMHURİYET BAŞSAVCISI YAREMA: "ESKİ HÜKÜMET BÜROKRATLARININ YURTDIŞINDAKİ BANKA HESAPLARINA EL KONULMASINA İLİŞKİN ÇEŞİTLİ ÜLKELERE TALEPTE BULUNDUK"

Ukrayna'nın, eski hükümetteki yöneticilerinin yurtdışındaki banka hesaplarına el konulmasına ilişkin 20'den fazla ülkeye talepte bulunduğu bildirildi.

Ukrayna Cumhuriyet Başsavcısı Vitaliy Yarema, düzenlediği basın toplantısında, eski hükümetteki yöneticilerin yurtdışındaki banka hesaplarına el konulmasına ilişkin Avusturya, İsviçre, İngiltere, Kuzey İrlanda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, İspanya ve bazı Avrupa Birliği ülkelerine yazılı talepte bulunulduğunu belirtti.

Yarema, daha önce hakkında arama kararı çıkarılan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e karşı hala İnterpol tarafından kırmızı bültenle uluslararası arama kararının çıkmadığını hatırlatarak, bu sürecin hızlandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinin İnterpol'un merkezi ofisine gönderildiğini kaydetti.

Yanukoviç ve diğer eski yöneticilerin herhangi bir siyasi nedenlerden dolayı aranmadığını, işledikleri suçlardan dolayı hakkında arama kararı çıkartıldığını ifade eden Yarema, Yanukoviç ve diğer bazı eski yöneticiler hakkında, yeni tespit edilen suçlardan dolayı yeni suç duyurularında bulunulduğunu da dile getirdi.

Yarema, ayrıca bu yıl şubatta Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki 77 eylemcinin vurulmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde, "Berkut" özel polis timi üyelerinden 3 kişinin mahkemeye çıkarıldığını belirterek, "Viktor Yanukoviç ve diğer yetkililere karşı bu ölüm vakalarına ilişkin açılan suç duyurularının da yürürlükte olduğunu ve haklarında arama kararı bulunduğunu" kaydetti.

"AKLAMA YASASI, ANAYASAYA AYKIRI"

Yarema, parlamentonun kabul ettiği, Yanukoviç döneminde çalışan yetkililerin mal varlıklarının incelenmesine ilişkin "Aklama Yasası'nın" ülkenin anayasasına ve uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğunu ifade ederek, sözkonusu yasanın yürürlüğe girmesi halinde, 1 milyona yakın kişinin bu yasa kapsamına alınacağını hatırlattı.

"Aklama Yasası"na daha dengeli yaklaşılması gerektiğini dile getiren Yarema, sözkonusu yasayla ilgili fikirlerini, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya da yazılı şekilde ilettiğini kaydetti.

"600 SAVCI, GÖNÜLLÜ OLARAK DOĞUDAKİ SAVAŞA KATILMAK İÇİN YAZILDI"

Yarema, doğudaki terörle mücadele operasyonlarında yer almak üzere 600 civarında savcının gönüllü olarak orduya yazıldığını ifade etti. Yarema, Ukrayna'yı koruma adına gönüllü olarak orduya yazılan savcılardan oluşan "savcılar taburunun" şu anda Dnipropetrovsk kentindeki askeri hazırlıktan geçtiğini belirtti.

Başsavcı Yarema, 26 yaşındaki oğlu Valeriy Yarema'nın geçen hafta Adliye Bakanlığına bağlı Devlet Kayıt Kurumuna Müdür olarak atanmasına ilişkin soruya, "oğlunun ahlaklı biri olduğu ve rüşvet almadığı" şeklinde.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.