1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKLANACAK PARALAR...
AKLANACAK PARALAR...

AKLANACAK PARALAR...

yurt dışındaki yabancılardan gelen yüklü miktardaki kara paranın KKTC’de aklandığı

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nin, KKTC’deki bankalara havale edilen yüksek miktarlardaki dövizlerden komisyon alınarak, kara para aklandığı şüphesi üzerine başlattığı soruşturma sonrası Nijerya uyruklu bir kişi daha Lefke’de gözaltına alındı.

Zanlı Abdulhamed Abdulkerem’in evinde yapılan aramada, üzerinde zanlının bir adet resmi olan ancak Janson David adına hazırlanmış, sahte olduğundan şüphelenilen pasaport bulan polis, yaptığı iler soruşturmada, zanlının bu pasaportu, Nijerya’da ehliyet almak için sahtelediğini, ayrıca, KKTC’deki bazı bankalardan para transferi için kullandığını tespit etti.

Abdulkerem tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Meselenin tahkikatını yürüten polis çavuşu Yahya Suiçmez, mahkemede verdiği şahadette, zanlının “para kambiyo yasasına aykırı hareket”, “suç gelirini aklama”, “sahte belge düzenleme”, “başkasının kimliğine bürünme” ve“sahte belgeyi tedavüle süreme” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Soruşturmanın ciddi bir şekilde devam ettiğini, araştırılması gereken şahıslar, alınması gereken ifadeler ve aranan bir kişi olduğuna dikkat çeken Suiçmez, bu aşamada zanlının tahkikat amaçlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.