1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. AKM’DE KONTRBAS VE TAMBUR İLE CAZ RESİTALİ YAPILACAK
AKM’DE KONTRBAS VE TAMBUR İLE CAZ RESİTALİ YAPILACAK

AKM’DE KONTRBAS VE TAMBUR İLE CAZ RESİTALİ YAPILACAK

Sanatçı/Ressam Mehmet Aydoğdu’nun, 1964-2014 Avrupa'ya ‘Türk göçünün 50. Yılı’ kapsamındaki R/2 (kökler & yol) adlı projesi, çağdaş bale çalışım atölyesi ile başlıyor.

A+A-

Sanatçı/Ressam Mehmet Aydoğdu’nun, 1964-2014 Avrupa'ya ‘Türk göçünün 50. Yılı’ kapsamındaki R/2 (kökler & yol) adlı projesi, çağdaş bale çalışım atölyesi ile başlıyor.

Proje, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi organizasyonu ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yüksek himayelerinde gerçekleşecek.

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Türkiye'de (İstanbul ve Bodrum'da) 30'a yakın gösteri sunmuş, UNESCO Uluslararası Dans Konseyi / C.I.D. üyesi Selim Aydoğdu’nun Koregrafı ve Sanat danışmanı olduğu LABO DSN ve Girne Bale Okulu’nun birlikte sunacağı çağdaş bale çalışım atölyesi saat 15.00-16.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Kareograf Selim Aydoğdu, çağdaş bale çalışım atölyesinin izleyicileri, hayal gücünü ve yaratıcılık sınırlarını zorlayarak vücut hareketleriyle, müzikle ve/veya sessiz bir yolculuğa çıkaracağını ve içinde bir başka perspektif isteyen herkese açık olduğunu belirterek “İzleyiciler sahneye!” diyerek herkesi etkinliğe davet etti.

Mehmet Aydoğdu’nun R/2 (kökler & yol) projesi çerçevesinde, halka açık ve ücretsiz olarak sunulacak etkinlikler dizisinin tanıtımı amacıyla bir de basın toplantısı düzenlenecek.

BASIN TOPLANTISI

Mehmet Aydoğdu ve Aykut Durşen tarafından yapılacak basın toplantısı yarın saat 17.00’de Bedesten’de yer alacak.

AKM’DE KONTRBAS VE TAMBUR İLE CAZ RESİTALİ

R/2 (kökler & yol) projesi, Aykut Durşen’in aynı gün Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de yer alacak Caz Resitali ile devam edecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.