1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "AKP DOĞAL GAZDAN NASIL PAY KAPACAĞININ PEŞİNDE"
"AKP DOĞAL GAZDAN NASIL PAY KAPACAĞININ PEŞİNDE"

"AKP DOĞAL GAZDAN NASIL PAY KAPACAĞININ PEŞİNDE"

AKP hükümeti ve Kıbrıs Türk tarafının “çözüm ister görünüp çözümsüzlük için çalıştığını” vurguladı...

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada,  AKP hükümeti, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk liderliklerinin Kıbrıs’ta ki statükoyu korumak ve devam ettirmek istediklerini belirterek, her iki tarafında zamana oynadığını vurguladı.

AKP hükümeti ve Kıbrıs Türk tarafının “çözüm ister görünüp çözümsüzlük için çalıştığını” vurgulayan Korkmazhan, “Daha çıkarılıp gelir elde edilmesine en az 5 yıl olan doğal gaz konusunda, Kıbrıslı Türklerin hakkının BM veya IMF kontrolünde emanet bir fona konması önerisinde bulunan Sn TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu ifadesi ile önceliklerinin çözüm değil, doğal gazdan elde edilecek gelirden nasıl pay kapacakları olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

AKP hükümetinin doğu akdenizde kendi adına talep ettiği parsellerden vazgeçmediğini, bunun yanında Kıbrıslı Türklerin hakkı adı altında aslında kendine pay istediğini vurgulayan Korkmazhan, “Kıbrıs Rum tarafının doğal gaz konusunu masada görüşmeye hazırım demesine rağmen Navtex’in süresini uzatan AKP hükümeti, güç gösterisi ve gerginlik politikası ile doğu akdenizdeki enerji kaynaklarının kontrolünü ele geçirmek istemektedir. Buna olanak sağlayan AKP’nin bu politikasına onay veren mecliste temsil edilen rejim partileridir” dedi.

Sn Anstasiadis çözüm fırsatını heba etmek üzere.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in en büyük hatasının kendisinden önceki müzakerecilerin vardıkları uzlaşıları reddetmesi ve herşeye sıfırdan başlaması olduğunu kaydeden Korkmazhan, Anastasiadis’in müzakere masasını terk edip zamana oynayarak doğal gazın oluşturduğu çözüm fırsatını heba etmek üzere olduğunu kaydetti.

Doğal gazın çözüm yönünde katalizör rol oynayabileceğini, ancak ne yazık hatalı politik karar ve tutumlar nedeni ile yeni bir krizi tetiklemek üzere olduğunu kaydeden Korkmazhan, çözüm yönünde katalizör olarak kullanılması durumunda doğal gaz konusunun erken çözüm için gerekli rolü oynayabileceğini vurguladı.

Yapılması gerekenin her iki taraftaki çözüm güçlerinin biraraya gelerek ortak vatan mücadelesini başlatması olduğunun altını çizen Korkmazhan, “Kıbrıslı Türkleri AKP’nin, Kıbrıslı Rumları’da Troyka’nın esaretinden kurtaracak yegane yol ortak mücadeledir. BKP bu çerçevede mücadeleye devam edecektir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.