1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANDI: ERDOĞAN
AKP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANDI: ERDOĞAN

AKP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANDI: ERDOĞAN

Erdoğan'ın adaylığını şu sözlerle açıkladı:

A+A-

 

AK Parti Siyasi ve hukuk İşlerinden Sorumlu, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Tayyip Erdoğan'ın adaylığını şu sözlerle açıkladı:

Sayın Genel Başkanım, Başbakanım, teşkilatımızın çok değerli mensupları, saygı değer hanım efendiler bey efendiler, bu anlamlı günde saatte, sizleri en içten duygularla, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Hatırlayacaksınız 2007 yılında 10’ncu cumhurbaşkanın görev süresi dolmuştu. TBMM 11’nci cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak Anayasa'ya yasalara ve Meclis iç tüzüğüne uygun şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmeyen şartlar biz cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman önümüze çıktı. Hukuk ayaklar altına alındı, ideolojiler hukukun üstüne çıktı. 

Ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğemezdik. 

Milletimize gittik, olup bitenleri milletimizle paylaştık. Öncelikle Anayasa'yı değiştirmek suretiyle, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak değişikliği gerçekleştirdik. Önce Meclis’te 11’nci cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından Anayasa değişikliğini referanduma götürdük. Şükran borçluyuz ki yüzde 70’e yakın bir oyla Anayasa değişikliğini milletimiz onayladı. 

Sevgili gönül dostları işte bugün cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Biz AK Parti olarak uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın başkanlığında, her kesimle istişarelerde bulunduk. Teşikatlarımızla belediye başkanlarımızla görüştük. STK’ların ve siyasi partilerin görüşlerini aldık, halkın nabzını tuttuk. Milletin reisi cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. 

Biliyorsunuz bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz grubumuzdaki tüm vekil arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Evet tüm milletvekili arkadaşlarımızın. 

İmzalarıyla ittifaklarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız başbakanımız İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum. 

Şimdi adayımızın kısa bir hayat hikayesini anlatacak belgeseli hep birlikte izlemeye davet ediyorum. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.