1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKRABALARA AYRICALIK MI?
AKRABALARA AYRICALIK MI?

AKRABALARA AYRICALIK MI?

Devlet araziside ayrıcalık iddiası!

A+A-

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından öncelikli olarak çiftçi ve hayvancılara kiralanan boştaki devlet arazilerinde ayrıcalık yapıldığı iddia edildi

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından her yıl kiralanan boştaki devlet arazilerinde üst düzey bürokratların müdahalesi sonucunda ayrıcalık yapıldığı iddia edildi. Öncelikli olarak çiftçi ve hayvancılara kiralanan bu boş arazilerle ilgili her yıl kontrat yenileniyor.

Baskı var

Gazetemiz Yeni Bakış’a bilgi veren bir vatandaş İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy’un müdahalesi sonucunda Akçay’da bulunan bazı arazilerin bu köyde bulunan akrabaları Öncel Özbahadır ve Yusuf Özbahadır’a kiralandığını söyledi. Verilen bilgiye göre Akçay’da yıllarca farklı hayvancı ve çiftçilere kiralanan bazı araziler geçtiğimiz yıl yapılan baskılar sonucunda adı geçen şahısların kirasına verildi. Bu konuda mağdur olan vatandaşların gerekli yerlere itirazlarını yapmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıkları belirtildi.

Ağaç bile dikilemez

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından kiralanan ve devlet arazisi olan bu yerlerle ilgili olarak yapılan kontratlarda, bu arazilerin tarım ve hayvancılık için kullanılacağı ve başka amaçlar için kullanılamyacağı da açıkça belirtiliyor. Yani bu arazilere ağaç dikmek bile cezai bir durumdur. Yapılan iddialara göre Durali Güçlüsoy’un yönlendirmesi sonucu Yusuf Özbahadır’a kiralanan Akçay’da XX – 26 numaralı paftada bulunan 308 numaralı tarlanın etrafı telle çevrilmiş ve kulanım amacının haricinde işlem görüyor. Tarımsal bir yer olan 6 dönümlük bu arazinin amacı dışında kullanıldığı iddia edilerek “yasal olmayan bu durumu İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürü Ayşe Hasapoğlu da dahil birçok ilgiliye şikayet ettik ama bir sonuç alamadık” şeklinde bilgi verildi.

İç mi edilecek?

Söz konusu etrafı telle kesilen 6 dönümlük arazinin, Mevlevi Çemberinden Kalkanlı’ya bağlanacak yolun üzerinde olduğu ve bu yolun ihalesinin de yapıldığı iddia edildi. Belirtilen arazinin, yolun yapılmasından sonra değerinin oldukça artacağı da söylendi ve bu yerin “iç edilebileceği” de söylendi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.