1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKRABASININ ÖLÜM SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR!
AKRABASININ ÖLÜM SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR!

AKRABASININ ÖLÜM SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR!

Ölüm sebebi araştırılacak

A+A-

12 yıl boyunca ölen akrabasının maaşını çekmekle suçlanan Hasan Kaptan aleyhindeki soruşturma derinleştirildi

Lefkoşa’da yıllar önce bankada ortak hesabı olduğu akrabası İsmail Hakkı Kaptan’ın öldüğünü bildirmeyerek Sosyal Sigortalar tarafından yatırılan malul emekli maaşının yatmasını sağlayan ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Hasan Kaptan aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Polis, 2006 yılında ölen yakının öldüğüne dair bildirim yapılmayan İsmail Hakkı Kaptan’ın hastane kayıtlarını mercek altına aldı.

Kaptan, aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, soruşturmanın selameti için zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Ölüm sebebi araştırılacak

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hamza Tarman, zanlı Hasan Kaptan’ın “Sahtekârlıkla para temini” suçundan tutuklandığını anlattı.

Tarman,  zanlı Hasan Kaptan’ın 2006 – 2018 yılları arasında ölmüş olan akrabası İsmail Hakkı Kaptan’ın ölümünü bildirmeyerek ortak hesaplarından Sosyal Sigortalar tarafından yatırılan malul emekli maaşını çektiğini söyledi.

Zanlının bu yolla yaklaşık 400 bin TL temin ettiğini kaydeden polis, olayın ortaya çıkması üzerine zanlının tutuklandığını ve aleyhinde soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis memuru Tarman, 2006 -2018 yılları arasında yapılan işlemler için Sağlık Bakanlığı-Sosyal Sigortalar nezdinde arşiv incelemesi yapılacağını ayrıca ölmüş olan şahsın ölüm sebebinin yeniden incelemeye alındığını mahkemeye aktardı.

 

Soruşturma devam ediyor

Polis memuru Hamza Tarman,  ayrıca zanlı ile müteveffanın ortak hesabı olan hesabın nasıl ve hangi koşullarda açıldığını da inceleneceğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Haber Kaynağı: Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.