1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AKRAN ZORBALIĞINA DUR DE”
“AKRAN ZORBALIĞINA DUR DE”

“AKRAN ZORBALIĞINA DUR DE”

Aileler, okul aile birlikleri, okul yöneticileri, okul rehberlik servisi, öğretmenler, psikologlar, herkese görev düşmekte;

A+A-

“Akran Zorbalığına Dur De” semineri, 22 Mayıs  Perşembe saat 19.30’da Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ayşe Zeki’nin sunumu ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği konferans salonunda gerçekleştirilecek.

KTTB Başkanı Dr. Filiz Besim yaptığı açıklamada, Akran zorbalığının “kendilerinden daha güçsüz olana, kasıtlı ve sürekli olarak zarar verme, korkutma ve rahatsız etme amacı ile yapılan ve kurbanın kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türü” olarak tanımlandığını kaydetti.

Akran zorbalığının sadece olayı yaşayan çocukları ve gençleri değil, o çocukların ve gençlerin ailelerini ve akranlarını etkilediğini kaydeden Besim, zorbalığın, büyümenin bir parçası olarak kabul edilecek kadar hafife alınacak bir sorun olmadığını ifade etti.

Besim, çocukları akran zorbalığından korumak ve zorbalığı henüz gerçekleşmeden önlemek için nasıl tedbirler alınması gerektiğini tartışmak üzere KTTB tarafından bir seminer düzenlendiğini, seminerin, koruyucu ruh sağlığı alanında atılmış önemli bir yatırım olacağını belirtti.

Besim “Zorbalığı önlemekle ilgili çözümler ancak ve ancak çok disiplinli yaklaşımlarla mümkün olmaktadır. Bu konu ile ilgili aileler, okul aile birlikleri, okul yöneticileri, okul rehberlik servisi, öğretmenler, psikologlar ve gerektiğinde hekimlerden oluşacak bir ekibin koordineli bir şekilde çalışması gerekmektedir.” diyerek konu ile ilgili tüm meslek grupları, halkı ve basın mensuplarını seminere davet etti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.