1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKSA’NIN BUNU DİKKATE ALMASI LAZIM
AKSA’NIN  BUNU DİKKATE ALMASI LAZIM

AKSA’NIN BUNU DİKKATE ALMASI LAZIM

AKSA firmasının da çalışmalarında bu hassasiyeti dikkate alarak uygulamalar gerçekleştirmesi gerek...

A+A-

 

DİNÇYÜREK: “ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ, AKSA’NIN  BUNU DİKKATE ALARAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMESİ LAZIM”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çevre ve insan sağlığı konularındaki hassasiyetlerinden ödün vermeyeceklerini,  AKSA firmasının da çalışmalarında bu hassasiyeti dikkate alarak uygulamalar gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Dinçyürek Kalecik'te faaliyet gösteren AKSA firmasının KKTC Genel Müdürü Murat Çaptuğ ve ekibini kabul etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Müsteşar Bülent Arkın, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusatoğluları da kabulde hazır bulundu.

Dinçyürek kabulde yaptığı konuşmada KKTC'ye gelip ülkedeki bir ihtiyacın karşılanması nedeniyle, yaptığı yatırımdan dolayı şirkete teşekkür ederek,  elektrik arz güvenliğinin sağlanması, kamu ihtiyacın karşılanması ve istihdam olanakları yaratılmasından dolayı bu kuruma saygı duyduklarını belirtti.

Şirketin hizmet akışı içerisinde bugüne kadar yaşanan bazı olumsuzluklar olduğuna dikkati çeken Dinçyürek, bu olumsuzlukları ortak anlayış, işbirliği ile çözmeye çalışırken; çevre ve insan sağlığı konularındaki hassasiyetlerinden ödün vermeyecekleri noktasındaki kararlılığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirtti.

Dinçyürek şöyle konuştu:

"Bizim kimseyi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz yoktur. Bizim amacımız çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir işletme haline gelmeniz konusunda sizlere yardımcı olmaktır. Biz sizin pozisyonunuzu biliyoruz, siz de bizim beklentilerimizi biliyorsunuz. En kısa sürede mevcut sorunların aşılarak en ideal posizyona gelmesi açısından bir beklentimiz vardır. Bunu da karşılıklı görüşerek sağlayabileceğimize inanıyorum."

ÇAPTUĞ

AKSA KKTC Genel Müdürü Murat Çaptuğ da konuşmasında bugüne kadar Bakanlık ile tam bir uyum içerisinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışmayı arzuladıklarını söyledi.

Çalışma alanlarında bugüne kadar birçok sıkıntı yaşandığını ifade eden Çaptuğ, bu sıkıntıları aşarak elbirliği ile bir yere varmak amacında olduklarını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.