1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AKSA’YA REKOR TAZMİNAT DAVASI”
“AKSA’YA REKOR TAZMİNAT DAVASI”

“AKSA’YA REKOR TAZMİNAT DAVASI”

olay gündemdeki yerini korurken yaşanan bu çevre felaketinin yanısıra bölge halkı ise bu olay karşısında olumsuz etkileniyor.

A+A-

Avukat Barış Mamalı, Safa Grup olarak AKSA şirketine karşı dava açılacağını açıkladı

Bu olay gündemdeki yerini korurken yaşanan bu çevre felaketinin yanısıra bölge halkı ise bu olay karşısında olumsuz etkileniyor. Bölgede bulunan iş adamları da varolan yatırımlarını ayakta tutabilmek için çaba harcıyor ama yaşanan bu olaydan onlar da nasibini alıyor.

Özellikle İskele ve Bafra bölgesinin Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından turizm alanı olarak ilan edilmesinin ardından bölgede bulunan AKSA Elektrik Santralinin bacasına filtre takmayarak kuralları ihlal etmesi bölgeye ek yatırım yapmayı planlayan iş adamlarını da zor duruma sokuyor. Bu yatırımlardan birini de yapmak isteyen şirketlerden biri SAFA GRUP…

Şirketin büyük yatırım projeleri vardı ve bir yandan AKSA, bir yandan da İrsen Küçük hükümeti döneminde bölgenin hafif kirli sanayi bölgesi olarak ilan edilmesi SAFA Grubun yapmayı planladığı büyük yatırımlardan vazgeçmesine neden oldu.

“HEM AKSA HEM DEVLETİ MESUL TUTUYORUZ”
Safa Grup da yaşanan bu olaylar karşısında hem maddi hem de manevi olarak zarar görüdüğünü ve hakkını hukuk yoluyla arayacağını açıkladı. Şirketin Avukatı Barış Mamalı konuyla ilgili şunları kaydetti:

'Biz şu anda Safa Grup olarak AKSA şirketine karşı ciddi bir hukuki mücadele başlatmak için hazırlık yapmaktayız. Büyük bir tazminat talebimiz olacağı gibi faaliyetlerin durdurulması için de talebimiz olacaktır.

Buna ek olarak, AKSA’nın yürürlükteki mevzuat gereği bazı yükümlülüklerini yerine getirmediğini de tespit etmiş bulunmaktayız. Özellikle “filtre” konusunda devlet idaresinin halen daha devam eden ihmallerinin olduğu bir gerçektir ve netice itibariyle ortaya çıkan zararlardan ötürü KKTC Devlet idaresini de mesul tutuyoruz. AKSA’nın faaliyetleri nedeniyle ortalığa yayılan kimyasallar nedeniyle bölge halkının ve çevrenin önemli bir sağlık tehlikesi altında olduğuna inanıyoruz.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.