1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ....AKSİ TAKDİRDE RUMLARIN ANTLAŞMAYA MOTİVE OLMASI
....AKSİ TAKDİRDE RUMLARIN ANTLAŞMAYA MOTİVE OLMASI

....AKSİ TAKDİRDE RUMLARIN ANTLAŞMAYA MOTİVE OLMASI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterleri tarafından hazırlanan tüm antlaşma metinlerinin

A+A-

 

EROĞLU: “ÇIKAN ANTLAŞMA METİNLERİNİ REDDEDENLERİN RUMLAR OLDUĞUNU DÜNYANIN GÖREBİLDİĞİ GİBİ, BU GERÇEĞİ İFADE ETMELERİ BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYİZ. AKSİ TAKDİRDE RUMLARIN ANTLAŞMAYA MOTİVE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

URAN: “HER ZAMAN ADAYA ADİL, EŞİT VE KALICI BİR BARIŞIN GELMESİNİN TARAFTARIYIZ. TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜNÜN GEREKTİĞİNE HER ZAMAN İNANMAKTAYIZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterleri tarafından hazırlanan tüm antlaşma metinlerinin Kıbrıs Rum kesimi tarafından reddedildiğine dikkat çekerek, “Kıbrıs’la ilgilenen dünya devletlerinin bu gerçeği gördükleri halde kabul etmemeleri üzücü” dedi.

Dünyanın görebildiği gibi, bu gerçeği ifade etmesi beklentisi içerisinde olduklarını belirten Eroğlu, aksi takdirde Rumları antlaşmaya motive olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinliklerine katılmak için KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz kutlamalarına Türkiye’den gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarının her geçen yıl daha coşkulu kutlandığını çünkü KKTC’nin her geçen gün güçlenen ve kökleşen bir devlet olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmak için devam eden müzakerelere de değinen Eroğlu, Kıbrıs Rum tarafının halen 1974 öncesine dönüşü öngören önerileri masaya getirmekte olduğunu söyledi. Eroğlu, “Önemli olan husus, 1974’den bu yana geçen 40 yılı görebilmek, bu 40 yılda neler olmuştur, onları iyice değerlendirmek. Bunlar değerlendirildiği takdirde müzakere masasında bir anlaşmaya varmanın daha da kolaylaşacağını söyleyebilirim” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterleri tarafından hazırlanan tüm antlaşma metinlerinin Kıbrıs Rum kesimi tarafından reddedildiğine dikkat çeken Eroğlu, “Kıbrıs’la ilgilenen dünya devletlerinin bu gerçeği gördükleri halde kabul etmemeleri üzücü. Müzakerelerde bir antlaşma ortaya çıkmasını engelleyen Rumlar olduğunu, çıkan antlaşmaları reddedenlerin Rumlar olduğunu dünyanın görebildiği gibi bu gerçeği ifade etmeleri beklentisi içerisindeyiz, aksi takdirde Rumları antlaşmaya motive olması mümkün değildir” dedi.

Eroğlu, hem Kıbrıs sorununa çözüm bulma uğraşlarının hem de KKTC’nin gelişimi ile Türkiye ile olan ilişkilerin ilerletilmesi çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

URAN

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise, Barış Harekâtı’nın 40. yıldönümünde KKTC’de bulunmaktan onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Barış Harekâtı’nın yok edilmek istenen Kıbrıs Türk Halkının var olmasında büyük önem arz ettiğini ifade eden Uran, Kıbrıs’ı her zaman milli dava olarak gördüklerini ve adada adil bir çözüm görmek istediklerini ifade etti.

Uran, “Her zaman adaya adil, eşit ve kalıcı bir barışın gelmesinin taraftarıyız. Türkiye’nin garantörlüğünün gerektiğine her zaman inanmaktayız. Her halükarda Kıbrıs Türk Halkının yanındayız” dedi.

ERSAN

Heyete eşlik eden KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan da, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin kardeş dernek olduğunu ve 20 Temmuz kutlamalarına kendilerinin davetlisi olarak katıldıklarını belirtti.

Ersan, 20 Temmuz kutlamalarının çok coşkulu geçtiğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.