1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALACAKLI NARENCİYECİLER, ŞOK EYLEME HAZIRLANIYOR
ALACAKLI NARENCİYECİLER, ŞOK EYLEME HAZIRLANIYOR

ALACAKLI NARENCİYECİLER, ŞOK EYLEME HAZIRLANIYOR

Sorunun 3 Ekim Perşembe güne kadar çözülmemesi halinde şok eyleme gideceklerini açıkladı.

A+A-

HÜKÜMETE 3 EKİM’E KADAR SÜRE TANIDILAR

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği (KTNÜB), Kamyoncular Birliği ve Kontraktörler Birliği, Cypfruvex’in alacaklarının 6 aydan beri ödemediğini, sorunun 3 Ekim Perşembe güne kadar çözülmemesi halinde şok eyleme gideceklerini açıkladı.

Kamyoncu birlikleri, üretici birlikleri ve kesim ekipleri bugün KTNÜB’nde ortak basın toplantısı düzenleyerek, sorunları aktardı. Toplantıya Doğancı Elye Patates Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bicen de katılarak, destek verdi.

Ortak basın bildirisini okuyan KTNÜB Asbaşkanı Yalçın Cemal, 6 aydan beri alacaklarının ödenmediğini, yetkili makamlara sunulan önerilerin dikkate alınmadığını belirtti.

CEMAL: “ ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMADI”

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Asbaşkanı Cemal, kamyoncu birlikleri, üretici birlikleri ve kesim ekiplerinin, devlet kurumu olan Cypfruvex’ten alacaklarını 6 aydan beri alamadığını belirtti.

Hükümet yetkilileri ile yapılan istişarelerden olumlu sonuç alınamadığını söyleyen Cemal, sundukları alternatif formüllerin de dikkate alınmadığını savundu.

Cemal, “Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın narenciye konusundaki açıklamaları bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Cemal, sorunlara 3 Ekim Perşembe güne kadar çözüm bulunmaması halinde, şok eylemler yapma kararı aldıklarını kaydetti.

ALİOĞLU: “CYPFRUVEX’TEN 7 BUÇUK MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR”

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Alioğlu da, Cypfruvex’in 6 aydan beri ödemeleri yapmadığını, 7 buçuk milyon TL alacakları olduğunu belirtti. Hükümetin, alacakları olan bazı kesimlerin ödenebilmesi için kaynak ayırdığını savunan Alioğlu, narenciyeyle uğraşanların mağdur edilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Alioğlu, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın sektörle ilgili açıklamalarından üzüntü duyduklarını belirtti.

AYDIN: “SIKINTI YARATIYOR”

Kamyoncular Birliği Başkanı Savaş Aydın, narenciyenin bir kısmını ada içinde nakliye ettiklerini, geçen yıl nakliye bedelini dört ay sonra aldıklarını, bu yıl ise 6 ay geçmesine rağmen alamadıklarını, ne zaman da alacaklarını da bilmediklerini belirtti.

Aydın, 6 aydır 200 bin TL tutarındaki ödemenin yapılmadığını söyleyerek, ne zaman alacaklarını bilememenin sıkıntı yarattığını kaydetti.

ÖZTÜRK: “ÖZVERİ İLE ÇALIŞTIK KARŞILIĞINI ALAMADIK”

Kontraktörler Birliği adına konuşma yapan Hüseyin Öztürk, ödenmemelerine rağmen ürünü dalında bırakmadıklarını vurgulayarak, “Sağduyulu insanlar olarak narenciye ürününün hasat edilmesinde özveri ile çalıştık, ama karşılığını alamadık” dedi.

Öztürk, ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili net bilgi istediklerini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.