1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALACAKLILAR ÖDENMELİ...
ALACAKLILAR ÖDENMELİ...

ALACAKLILAR ÖDENMELİ...

hükümet ödemiyor...

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan hayvancı ve üreticilerin iflas noktasına getirildiğini savunarak, alacaklarının bir an önce ödenmesi ve bundan sonraki ödemelerin de zamanında ve düzenli yapılmasını istedi.

Hükümeti eleştiren Korkmazhan, “Tüccar ve imalatçıların, yani sermayenin bir dediğini ikiletmeyen CTP-BG/DP-UG hükümeti, hayvancı ve üreticiyi ise adeta cezalandırmaktadır” iddiasında bulundu.

BKP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı açıklama yapan Korkmazhan, hükümetin süt paralarını ve diğer alacaklarını ödemediği için hayvancıların çek yasağına girmeye başladığını, hayvanlarına yedirecek yem ve bala alamadıklarını iddia etti.

“Narenciye üreticileri kaderlerine, narenciye ise dalında çürümeye terk edildi. Bir fincan kahvenin 2 liraya satıldığı bir ortamda, 1 kilo portakal 30 kuruşa satılmaktadır. Bu üretimin bilinçli bir şekilde yok edilmesi politikasıdır” ifadesini kullanan Korkmazhan, hayvancı ve üreticilerin alacaklarının bir an önce ödenmesi ve bundan sonraki ödemelerin de zamanında ve düzenli bir şekilde yapılmasını istedi.

Korkmazhan, üretim sektörünün geliştirilmesi için maddi ve manevi her türlü teşvik politikasının uygulanmasının şart olduğunu da kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.