1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aladağ’daki yangında sadece bir aile şikayetçi oldu
Aladağ’daki yangında sadece bir aile şikayetçi oldu

Aladağ’daki yangında sadece bir aile şikayetçi oldu

11 çocuğun ailesinden bir aile hariç kimse şikayetçi olmadı.

A+A-

Adana Aladağ'da özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 11 çocuğun ailesinden bir aile hariç, şikayetçi olmadı. 2008 yılında Konya'da yaşanan kız yurdu yangınında da hayatını kaybeden 18 çocuğun ailesi şikayetçi olmamıştı.

 

Geçtiğimiz günlerde Adana’da özel bir kız öğrenci yurdunda 11’i çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında savcılık ifadeleri almaya başladı. Buna göre, yangında hayatını kaybeden 11 çocuğun ailesinden bir aile hariç kimse şikayetçi olmadı.

 

aladag.jpg

Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye bilgi veren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Aladağ’da hayatını kaybeden çocukların aileleleri arasında sadece bir çocuğun ailesinin davacı olduğunu söyledi.

Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonu da  savcılığın ifadeleri almaya devam ettiğini, hayatını kaybeden çocukların ailelerinin de ifadelerinin alındığını belirterek, “Sadece bir aile şikayetçi oldu. Bunun dışında hayatını kaybeden çocukların aileleri şikayetçi olmadı. Yaralı çocukların ailelerden ise 12’sinin ifadesi alındı. Bu aileler arasında da şikayetçi olan yok. Ancak biz Adana Barosu olarak kamu adına şikayetçi olmaya ediyoruz” dedi.

 

2008’DEKİ FACİA SORUŞTURMASI GİBİ!

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanması olayıyla ilgili ifade veren müştekiler, kimseden şikayetçi olmadıklarını belirtmişti.

YÖNETMELİĞE AYKIRI

Diğer yandan, Adana’nın Aladağ ilçesinde üç katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, yaşları 11 ile 14 arasında değişen 11 çocuk ve bir eğitmen hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci de yaralanmıştı. Yangının ardından, yangın merdiveninin kilitli olduğu için çocukların dışarı çıkamaması, çatının ahşap olması, yurdun sentetik halıyla kaplanması tartışılmıştı. Ayrıca Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre de özel ve tüzel kişilerin ortaöğrenim yani lise çağındaki çocuklara yurt açabileceği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.