1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALAKAMIZ YOK, İKİ YILDIR YOLLARIMIZ AYRI!
ALAKAMIZ YOK, İKİ YILDIR YOLLARIMIZ AYRI!

ALAKAMIZ YOK, İKİ YILDIR YOLLARIMIZ AYRI!

Alakamız yok, iki yıldır yollarımız ayrı!

A+A-

Kırmızı paket, et da yeyin” sloganıyla iki yıldır halka hizmet veren Şifa Ahmet Çıka Et Pazarı’nın sahibi Şifa Çıka, akrabaları olan Mehmet Çıka’ya ait kaçak etlerle ilgili konuştu

Sedef BOŞNAK

“Kırmızı paket, et da yeyin” sloganıyla iki yıldır halka hizmet veren Şifa Ahmet Çıka Et Pazarı’nın sahibi Şifa Çıka, Gazimağusa Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin, akrabaları olan Mehmet Çıka’ya ait ele geçirdiği kaçak etlerle ilgili konuştu.

Mehmet Çıka ile iki yıl önce ayrıldıklarını kaydeden Şifa Çıka, Gazimağusa ve ülkenin dört bir tarafına kaliteli hizmet için canla başla çalıştıklarına vurgu yaptı.

Bazı yayın kuruluşlarının kaçak et haberiyle ilgili yaptığı haberlerden dolayı açıklama gereği duyan Şifa Çıka, şöyle konuştu:

“Mehmet Çıka’ya ait Özçıka Et Mamülleri ile hiçbir alakamız yoktur. İki yıl önce işyerlerimizi ve isim patentlerimizi ayırdık. Özçıka ile Çıka Et Pazarı iki ayrı firmadır. ‘Kırmızı paket, et da yeyin” sloganıyla yola çıktık ve emin adımlarla yürüyoruz. Şifa Ahmet Çıka Et Pazarı’nı, eşim Ahmet ile birlikte işletiyoruz. Ülke üreticisinden satın aldığımız hayvanlar, belediyenin kontrolünde mezbahada kesildikten sonra dükkanımıza giriyor. Biz, eti, en sağlıklı şekilde sağlıklı bir ortamda işleyip halka sunuyoruz. Hazırladığımız pastırma, köfte, şeftali ve kıyma paketlendikten sonra satışa sunuluyor.

Kaçak et olayı bizi üzdü. Herkes bu konuda duyarlı olmalı. Hiç kimsenin, fazla kar uğruna, halkın sağlığıyla oyun oynamaya hakkı yoktur. Eti ucuza mal edip, halka sağlıksız et yedirilmesi kabul edilecek bir davranış değildir. Kınıyoruz. Caydırıcı cezalarla bu tür suçlar son bulabilir. Aksi halde, bu tür suçlar artacaktır.”

Sonuçlar yarın

Öte yandan elde edinilen bilgiye göre, kaçak etlerle ilgili tahlil sonuçları yarın çıkacak.

Tahlil sonucuna göre, uygun görülürse, imalathane faaliyete geçecek. Meseleyle ilgili tutuklanan Mehmet Çıka, Hüseyin Özgüvenel ve Caner Asilkan’a ise işlediği suçlardan dava okunup bırakıldı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.