1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALANLI 5. TURDA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ
ALANLI 5. TURDA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

ALANLI 5. TURDA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

4. turda da milletvekillerinden yeterli oyu alamadı...

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcılığına aday gösterilen DP UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, ilk tur oylamada yeterli salt çoğunluk oyunu alamadı. Meclis Olağanüstü toplantısına katılan 39 milletvekilinden 22 kabul, 13 ret, 1 çekimser ve 1 boş oy alan Alanlı için yeniden oylama yapıldı.

ALANLI İKİNCİ TUR OYLAMADA DA YETERLİ OYU ALAMADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Yardımcılığına aday gösterilen DP UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, ikinci tur oylamada da seçilemedi. Alanlı’ya ikinci turda 23 kabul, 13 ret, 2 çekimser oy çıktı.

ALANLI 3. TURDA DA YETERLİ OYU ALAMADI…

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcılığına aday gösterilen DP- UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, 3. turda da gerekli salt çoğunluğu alamadı. Alanlı, 3. turda 23 kabul, 10 ret, 3 çekimser oy aldı. Alanlı için 4. tur seçime geçildi.

ALANLI 4. TURDA DA SEÇİLEMEDİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Yardımcılığına aday gösterilen DP- UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, 4. turda da milletvekillerinden yeterli oyu alamadı.

Milletvekillerinin kapalı oylama usulü yaptığı seçim sonucunda Alanlı oylamaya katılan 36 milletvekilinden 23 kabul, 12 ret, 1 çekimser oy aldı ve gerekli çoğunluk sağlanamadı. Genel Kurul’da 5. Tur oylamaya geçildi.

ALANLI BU GÖREVE 5. TURDA SEÇİLEBİLDİ

DP UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcılığına seçildi. Alanlı, aday gösterildiği bu göreve 5. turda seçilebildi.

Milletvekillerinden 23 kabul, 11 ret ve 1 çekimser oy alan Alanlı, görevini eski Meclis Başkan Yardımcısı UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel’den devraldı.

Alanlı seçilmesinin ardından yaptığı “teşekkür” konuşmasında, “Yüce Meclis altında bu onurlu ve şerefli göreve beni layık gördüğünüz ve bana bu görevi yüklediğiniz için teşekkür ederim” dedi.
Alanlı, milletvekillerinin kendisini bu göreve teamüller gereği getirdiğini ve ileriki günlerde partisinin göreve gelmesi durumunda kendisinin de teamüllerin gereğini yerine getireceğini söyledi.

Meclis’in yeni dönemde ülkenin ve halkın refahı için daha iyi çalışmalar yapmasını temenni eden Alanlı, bu dönemden Meclisin verimli bir şekilde çalışması için elinden gelen katkıyı sağlayacağını vurguladı.

Alanlı konuşmasının ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Yardımcılığı görevini devraldı ve Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili olarak göreve başladı.

Ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı Seçimlerine geçildi.

İdare Amirliğine UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, 4 üyenin bulunduğu katip üyeliklerine ise CTP-BG’den Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, UBP’den ise Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, İskele Milletvekili Hamit Bakırcı aday gösterildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.