1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALANLI: “İSKELE’YE ŞEHİR KİMLİĞİ KAZANDIRACAĞIZ”
ALANLI: “İSKELE’YE ŞEHİR KİMLİĞİ KAZANDIRACAĞIZ”

ALANLI: “İSKELE’YE ŞEHİR KİMLİĞİ KAZANDIRACAĞIZ”

Alanlı: “İskele’ye şehir kimliği kazandıracağız”

A+A-

DP-UG İSKELE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ALANLI GOLDEN TULIP OTEL’DE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DENKTAŞ, “ALANLI VE EKİBİNİ ŞİMDİDEN KUTLUYORUM”

Demokrat Parti-Ulusal Güçler İskele Belediye Başkan adayı Hüseyin Alanlı ve belediye meclis üyesi adayları seçim çalışmaları kapsamında Golden Otel’de basın toplantısı düzenledi.

DP-UG basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, basın toplantısına DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile İskele Belediye Meclis üyesi adayları da katıldı.

Alanlı ile belediye meclis üyesi adayları toplantıda seçilmeleri halinde “İskele’nin geleceğini nasıl şekillendireceklerini” projeleriyle  anlattı.

SERDAR DENKTAŞ

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, basın toplantısında yaptığı konuşmada, DP Ulusal Güçler İskele Belediye Başkan adayı Alanlı ve ekibine olan güvenini ifade ederek, Alanlı ve ekibinin bu görevi canla başla çalışarak başaracağına olan inancını dile getirdi.

Alanlı ve ekibine kefil olduğunu da ifade eden Serdar Denktaş, “Alanlı ve ekibini şimdiden kutluyorum” dedi.

İskele Belediyesi için kendi yerel kaynaklarıyla hem gelirini artırabileceği, hem yatırımın olabileceği, hem de yeni iş imkanlarının açılabileceği bir dönem önerdiklerinin altını çizen Denktaş, DP Ulusal Güçler’in dört yıl daha hükümette olduğuna işaret ederek, genel merkezi hükümetin bu anlamda İskele Belediyesi’ne katkı ve yönlendirmesinin son derece yüksek olacağına da vurgu yaptı.

HÜSEYİN ALANLI

Hüseyin Alanlı yaptığı konuşmada, İskele’yi kentin büyümesine engel olan unsurları ortadan kaldırarak yenilikçi bir anlayışla yönetmek istediklerini vurgulayarak, seçilmeleri halinde kenti yenileyerek İskele’ye şehir kimliği kazandıracaklarını kaydetti.

Alanlı, İskele’nin geleceğinin nasıl şekil alacağını anlatan  projelerini özetle şöyle sıraladı.

YATLİMANI İLE İSKELE AKDENİZ’İN MERKEZİ OLACAK

“İlk projemiz hem İskelemizi turizm alanında dünyaya açacak hem de bölgemizde iş ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak büyük bir proje; İskele Uluslararası Yat Limanı projesi.

Akdeniz’de 3000 yat başıboş dolaşmaktadır.

22 km ile ülkenin en uzun sahil şeridine sahip olan bölgemize, uluslararası boyutlarda yat limanı inşa edeceğiz. Bu yat limanı hükümetin gücü ile belediyenin gücü birleştirilerek, yap işlet devret modeli ile yapılacak.

Yatların yat limanında demirlemesi ile ihtiyaçları, esnafımız tarafından karşılanacak. Bu sayede bölgemizde hem iş imkanı yaratacağız hem de gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ekonomisi kalkınacak. İskelemizin turizm potansiyelini değerlendirme fırsatı yakalayacağız.

İSKELE’YE ÜNİVERSİTE

Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, üniversitesi olmayan tek ilçe İskele’dir.

Daha önce bu konuda Çukurova  Üniversitesinin girişimleri olmuş fakat belediyemizin yönetimi vizyonsuzluk nedeniyle bu konuda gerekenleri yapmamış ve maalesef ilçemize üniversite kazandırılamamıştır. Göreve geldiğimizde bu haksız duruma son vereceğiz. Gerek eğitim alanında gelişmişlik,  gerekse ekonomik anlamda kalkınma için Çukurova  Üniversitemizin Kampüsü’nü gerekli altyapıyı tamamlandıktan sonra İskele’ye getireceğiz.

KONUT PTOJESİ

Giriş konuşmamda da belirttiğim üzere ilçemiz göç veren konumdadır. Bu duruma derhal son vermeliyiz. Bunun için konut projesi hazırladık.Long Beach bölgesine 60 dönüm üzerine konutlar inşa edeceğiz. Bu konutlar, 3 oda 1 salon olan 100 m² ‘lik daireler şeklinde olacak. İskele halkına, 10 yıllık vade imkanı tanıyacağız. Peşinatı 3.000 STG ve aylık taksiti 150 STG olan daireleri sahiplerine 3 yılda teslim edeceğiz. Onlarca yan sektörü olan İnşaat sektörü ile hem iş imkanı yaratıp bölgemizi kalkındıracağız, hem de halkımızı kendi bölgesinde ev sahibi yapacağız. Dolayısıyla bölgemiz göç veren değil, göç alan konumuna gelecek.

Yok olan ormanlarımızı iskele’ye tekrar kazandırarak, doğal ortamlarda sosyal aktivitelerin sunulacağı bir ‘Kültür Ormanı Parkı’ kuracağız.

Orman parkımızın bünyesinde büyük bir hayvanat bahçesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çay bahçeleri,  çocuklar için tasarlanmış doğaya uygun parklar, sanat gösterilerinin yapılacağı bir anfitiyatro yer alacak. Çocuklarımız aileleri ile birlikte, parkın içinde akülü gezi treni ile parkımızı gezebilecekler.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.