1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ALANYA'NIN TAŞI BAŞINI YAKTI
ALANYA'NIN TAŞI BAŞINI YAKTI

ALANYA'NIN TAŞI BAŞINI YAKTI

ABD’li turist Jason Dement, bir haftalık Alanya tatilinde sahilden topladığı taşlarla Türkiye’den ayrılırken, havaalanında tarihi eser kaçırmaktan kısa süreliğine gözaltına alındı.

A+A-

Dement'in tutuksuz yargılanmasına karar verilirken; eşi Sheila Taina Ayala Morales, Facebook'ta paylaştığı sahil fotoğrafının altına "İşte sözde 'tarihi eserleri' bulduğumuz plaj" diye yazdı.

Antalya havaalanındaki olayın Pazar günü gerçekleştiği belirtilirken, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dement’in yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Avukatı Fatma Zühre Akıncı, 30 yaşındaki Dement’in çantasından çıkan taşlardan ikisinin tarihi eser olduğunun müze raporuyla doğrulandığını söyledi. Taşlardan birinin üçgen şeklinde ve modern bir binanın parçası gibi görünen mermer bir parça olduğu belirtildi. Diğeri ise kiremit renginde ve eski bir binaya aitmiş gibi görünen büyük bir taş.

‘HATIRA DİYE ALDIK’
Eski bir asker olan ve Almanya’daki Katterbach Amerikan üssünde sivil olarak çalışan Mississippili Dement, eşiyle beraber hatıra olarak taş toplamaktan hoşlandıklarını söyledi. Antalya havalimanından geri döndürülen Dement’in 32 yaşındaki eşi Sheila Taina Ayala Morales'in ve çiftin üç çocuğunun ise Almanya uçağına binmesine izin verildi.

Antalya’da kaldığı otel odasından Associated Press’e telefonla açıklama yapan Dement, taşları buldukları yerde hiçbir uyarı olmadığını belirterek, “Sıradan bir sahildi. Çevrede hiçbir tarihi eser yoktu” dedi.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI
Mahkeme masraflarını karşılayabilmek için Facebook başta olmak üzere sosyal paylaşım siteleri ve bloglar üzerinden bağış kampanyası başlatan Dement, Twitter'daki sayfasında Almanya'nın Bavyera eyaletinin Illesheim bölgesinde yaşadığını ve bilişim teknolojisi uzmanı olduğunu belirtti.

"Türkiye'de tutuluyorum - Aileme dönmek için yardımıza ihtiyacım var" isimli kampanya kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 dolar bağış toplayan Dement, hedeflediği 10 bin doların dörtte birine ulaştı.

Beş yıla kadar hapis istemiyke yargılanacak Dement, önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:hürriyet

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.