1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “ALASHİA YENİDEN DOĞUYOR “
“ALASHİA YENİDEN DOĞUYOR “

“ALASHİA YENİDEN DOĞUYOR “

“ALASHİA YENİDEN DOĞUYOR “

A+A-

2. ULUSLARARASI AKDENİZ PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

 “Alashia Yeniden Doğuyor “ isimli  serginin açılışı yarın saat 19.00’da Bedesten’de, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından gerçekleştirilecek.

KKTC Milli Günleri Komitesi Programı kapsamındaki sergi, 30 Kasım’a kadar devam edecek. Proje sorumluluğu Rauf Ersenal  ve küratörlüğü Ayhatun Ateşin tarafından yapılan “ Alashia Yeniden Doğuyor” serginin açılışının ardından,  2. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Salı gün Bedesten’de başlayacak.

Ayhatun Ateşin’in verdiği bilgiye göre, Vakıflar İdaresi Başkanlığı tarafından organize edilerek  DAÜ akademik ev sahipliğiyle bir dizi etkinlikler içerecek Sempozyumda sunumlar saat 15.00 de başlayacak.

Bu çerçevede, tarihçi bilim adamı Nezih Başgelen ( Uygarlıkların sessiz dili seramik ), Sevim Çizer, Bülent Kızılduman (Alashia Ülkesinde Kral Tepesi), Sevim Çizer (Anadolu Çömlekciliğinin Son Kadın Ustaları),Levent zoroğlu(Antik Kıbrıs Kilitya Bölgesi ilişkileri), Luca Zavagno(Ortaçağ’da Kıbrıs), Rıza Tuncel(Tarih öncesi Kıbrıstan betimler), gazeteci Özgen Acar (Kıbrıs'ta Tarih yağması) isimli sunumlar gerçekleştirecek.

25 Kasım akşamı Mustafa Ersenal tarafından film gösterimi gerçekleştilecek ve sergi 30 Kasım tarihine kadar her gün sabah 11.00- 19.00 saatleri arasında izlenebilecek.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.