1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ALÇAK GÖNÜLLÜ... HALK ADAMI...”
“ALÇAK GÖNÜLLÜ... HALK ADAMI...”

“ALÇAK GÖNÜLLÜ... HALK ADAMI...”

“ALÇAK GÖNÜLLÜ... HALK ADAMI...”

A+A-

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BORA: “HAYATINDA HEP KIBRIS TÜRK HALKI’NIN HAKLARINI VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMUŞTUR”

“DİRENİŞ HAREKETİNİN BAŞARI İLE SONUÇLANMASINI GÖREBİLEN ENDER LİDERLERDEN BİRİ”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türkü’nün Milli Mücadele ve Özgürlük Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkının hakları ve özgürlüğü için mücadele verdiğini kaydetti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yılmaz Bora, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 30’uncu yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda “İngiliz Sömürge idaresine karşı Kıbrıs Türk halkının örgütlü siyasi direnişini başlatan Dr. Fazıl Küçük, bütün ömrünü bu dava uğruna harcamıştır. Atatürkçü ve ilerici genç bir doktor olarak başladığı çalışma hayatında hep Kıbrıs Türk halkının haklarını ve özgürlüğünü savunmuştur” dedi.

“ALÇAK GÖNÜLLÜ... HALK ADAMI...”

Kurduğu Halkın Sesi gazetesiyle Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygısını kazandığını kaydeden Bora, “Alçak gönüllü ve halk adamlığı O’nun en büyük meziyetiydi” dedi.

Küçük’ün eğitime, bilime ve gençliğe büyük önem verdiğini, köy köy gezerek halkın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden Bora, “En büyük silahı olan gazetesiyle de sömürge idaresiyle boğuşuyordu. Köylerden başlayarak halkın uyanışını ve teşkilatlanmasını sağladı” dedi.

Türk Aile Mahkemesi’nin kuruluşu, Türk Tali Okullarının açılışı, Müftülük makamının yeniden yapılandırılması ve Evkafın Türk halkına devri Küçük’ün zor şartlarında elde ettiği önemli başarılar olduğunu kaydeden Bora, “Kıbrıs’ın Türk vatanı olduğunu, Türk’ün Rumlarla eşit olduğunu söylüyor ve sömürge idarecisini eleştiriyordu. Dava arkadaşı Rauf R. Denktaş’la birlikte halkını direnişe hazırlarken Anavatan’la da uyumlu ilişkilere önem veriyor ve Anavatan’ın katkı ve desteğini sağlıyordu. TMT’de “AĞRI” kod adıyla zirvedeki yerini sürdürüyordu” dedi.

Dr. Fazıl Küçük’ün 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Muavini ve Lider olarak üzerine düşen görevi başarı ile yürüttüğünü kaydeden Bora, “21 Aralık 1963 Kanlı Noel’inden sonra da o en zor günlerde gece gündüz durmadan çalıştı. Halkının yaralarını sarmak için büyük uğraş verdi” dedi.

ENDER LİDERLERDEN BİRİ

Küçük’ün Genel Komite ve daha sonra da Geçici Türk Yönetimi Başkanlık görevlerini yürüttüğünü, 1973 yılında görevini dava arkadaşı Rauf R. Denktaş’a devretmekle birlikte liderlik vasfını devam ettirdiğini kaydeden Bora, “Dr. Fazıl Küçük, bir lider olarak, başlattığı, siyasi direniş hareketinin başarı ile sonuçlanmasını görebilen ender liderlerden biri oldu. 1974 Mutlu Barış Harekâtı ve ölümünden iki ay önce KKTC’nin ilanı ile halkının özgürlük ve egemenlik coşkusunu birlikte yaşaması, O’nu çok mutlu etmiştir. O gönlümüzde ve Kıbrıs Türk tarihinde daima yaşayacaktır” ifadelerine yer verdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.