1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALDATILDIK!
ALDATILDIK!

ALDATILDIK!

Rum hükümeti sığınma hakkı vermedi!

A+A-

Çiğdem AYDIN

Üç bin Euro karşılığında elde edilen sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs’a gelip, ardından Güney Kıbrıs’a kaçan Diyarbakırlı Mehmet İpek ve Bitlisli Sümeyye Demir’in siyasi sığınma talebi, Rum hükümetince reddedildi. İpek ve Demir,  Birleşmiş Milletler Barış Gücü  polisi aracılığıyla KKTC’ye geri gönderildi. 

   Abisinin kimliği ile giriş yapan zanlı İpek ile yengesine ait kimlik ile KKTC’ye giriş yapan zanlı Demir hakkında soruşturma başlatıldı. Zanlıların polisteki ifadelerinden dolayı siyasi nedenlerden dolayı haklarında dava açıldığını, dava sonucunun kötü olmasından korktukları için sahte kimlikle kaçtıklarını öne sürdüğü öğrenildi.

 

Siyasi şube devrede

 

   Meriç Karakolu tarafından yürütülen sahte kimlik soruşturmasının yanı sıra siyasi şubesinin de konuyu araştırdığı belirtildi. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıların 10 Aralık 2015 tarihinde başkasına ait ancak üzerinde kendi resimleri olan sahte TC kimlikleri ile KKTC’ye giriş yaptıklarını söyledi. Polis, ülkeye sahte kimlikle giren zanlıların aynı gün Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve polise giderek siyasi sığınma talebinde bulunduklarını açıkladı. 

    Rum polisinin zanlıları Birleşmiş Milletler polisi aracılığı ile KKTC polisine teslim ettiğini kaydeden polis, zanlılar hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti. Soruşturmasının devam ettiğini ve zanlıların ifadelerinin araştırılacağını belirten polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

    Mahkemede söz alan zanlı Mehmet İpek, siyasi nedenlerden ötürü bu yola başvurduklarını ve KKTC’ye geldikten sonra 3 bin Euro karşılığında Güney’e geçirildiklerini ancak aldatıldıklarını öne sürerek, “Mağdur olduk” dedi.

   Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadet ve beyan ışığında tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.