1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ALDATMAYI ÖNLEYEN ANTİBİYOTİK
ALDATMAYI ÖNLEYEN ANTİBİYOTİK

ALDATMAYI ÖNLEYEN ANTİBİYOTİK

Japon bilim insanları aldatmanın önüne geçecek antibiyotik geliştirdi. Uzmanlara göre geliştirilen ilaç kadınların çekici görünmesinin önüne geçiyor.

A+A-

Japonya'da çok çarpıcı bir ilaç geliştirildi. Bilim insanlarının yaptığı geliştirdiği ilaç, erkeğin tahrik olmasını ve alımlı kadınlar tarafından yoldan çıkarılmasını durduruyor. Waseda ve Kyushu üniversitelerinden profesörler minosiklin antibiyotiğini alan kişilerdeki zihin değişim etkisini test etmek istedi. Sekiz alımlı kadın fotoğrafı kullanarak tatlı tuzaklar kuruldu ve 98 katılımcının güvenirliliği test edildi.

Erkekler iki gruba ayrıldı. Birinci gruptakilere günde döret kere minosiklen verildi. İkinci gruptakilere ise etkisiz ilaç verildi.

Sonra kadınların fotoğraflarına bakmaları istendi ve ellerindeki 1300 yeni hangi kadınlara verebilecekleri soruldu. Eğer parayı paylaşmayı seçerlerse miktar üç katına çıkarılacaktı. Sonra erkeklere kadınların parayı bölüşme ya da hepsini alma tercihi sunulduğu söylendi. Erkeklere ayrıca her kadını düşündüklerinde güvenirliliklerini değerlendirmesi istendi. Fiziksel çekiciliklerinin nasıl olduğu soruldu.

Araştırma sonunda erkek katılımcılarda çekici olarak algılanan kadınlara karşı güvenilir davranışın kayda değer şekilde arttığı görüldü. Hatta minosiklin alan erkeklere çekicilik herhangi bir etki yapmadı.

Araştırmada ayrıca kadınlardaki çekiciliğin para devreye girdiğinde arttığı belirlendi.

Minosiklin sivilce tedavisi olarak kullanılan bir antibyotik. Ayrıca diğer deri enfeksiyonları ve astım semptomları için de kullanılıyor. Son deneylerde ayrıca zihinsel hastalıkların semptomlarının azaltılmasında etkili olduğu belitildi. Şizofreni ve depresyonu azaltırken karar vermenin gelişmesine yardımcı oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.