1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALEMDAR:”DİN ÖZGÜRLÜĞÜ İNANCIMIZI PEKİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”
ALEMDAR:”DİN ÖZGÜRLÜĞÜ İNANCIMIZI PEKİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

ALEMDAR:”DİN ÖZGÜRLÜĞÜ İNANCIMIZI PEKİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı, tarihi kalabalık günlerinden birini yaşadı. Güney Kıbrıs’taki Rumlar, inançları gereği, Hazreti İsa’nın 12 havarisinden biri olan Apostolos Andreas’ı anma günü nedeniyle Manastır’da ayin düzenledi.

A+A-

AYİNE 2 BİN KİŞİ KATILDI, GÜN BOYU ZİYARETLERLE ZİYARETÇİ SAYISI 3 BİNİ BULDU

Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı, tarihi kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Güney Kıbrıs’taki Rumlar, inançları gereği, Hazreti İsa’nın 12 havarisinden biri olan Apostolos Andreas’ı anma günü nedeniyle Manastır’da ayin düzenledi.

08.00-10.00 saatleri arasında planlanan ayin, saat 11.30 sıralarında sona erdi.

MANASTIR’DA İZDİHAM

Ledra Palace sınır kapısından saat 06.00 sıralarında KKTC’ye geçmeye başlayan Rumlar, erken saatlerde Manastır’ı doldurdu.

Psikopos Hristofos Çakkas’ın yönettiği ayine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu başkanlığında DİSİ heyetinin de yer katıldığı ayinde, Manastır hınca hınç doldurulurken, kalabalığın büyük bir çoğunluğu ayini, Manastır’ın avlusunda takip ermek zorunda kaldı.

Ayin sonrasında da Manastır’a ziyaretlerin devam ettiği gözlemlenirken, ziyaretçi akınının 3 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Apostolos Andreas Manastırı’na ulaşımlar çoğunlukla otobüslerle sağlanırken, özel araçlarıyla gelenlerin yanı sıra bir grup motorlu da dikkat çekti.

MUM YAKTILAR, DUA ETTİLER,KUTSAL SUDAN İÇTİLER

Karpaz bölgesinde yaşayan Rumların da katıldığı ayinde ziyaretçiler inançları gereği beraberlerinde getirdikleri mumları yaktılar, dualarını ettiler. Manastır’ın denize bakan bölümde yer alan kutsal saydıkları çeşmeden su içip götürmek üzere bidonlara doldurdular.

Ayine katılanlar, Manastır çevresinde bulunan hediyelik eşya stantlarını gezdiler ancak büyük çoğunluğu satın almak yerine izlemekle yetindi.

ALEMDAR VE ÖĞDÜ DE KATILDI

Ayinin son bölümüne Din İşleri Başkanlığı’nı temsilen Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar ile  İskele Bölge Temsilcisi Fahrettin Öğdü de katıldı.

Alemdar yaptığı kısa açıklamada, “Din özgürlüklerine olan inancımız pekiştirmek için ve iyi örnek olabilmek için geldik ve onlara eşlik edeceğiz” dedi.

Ayinin ardından DİSİ heyetinin Dipkarpaz ve Sipahi’de yaşayan Rumları ziyaret edeceği bildirildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.