1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ALERJİ DEYİP GEÇMEYİN!
ALERJİ DEYİP GEÇMEYİN!

ALERJİ DEYİP GEÇMEYİN!

Bağışıklık sisteminin yetersiz veya aşırı tepkileri olan alerjiler, yaşam kalitesini düşürmekle kalmıyor, astım gibi ciddi hastalıkların da nedeni olabiliyor.

A+A-

Alerjik hastalıkları olanlar, normal şartlarda bir bağışıklık tepkisine gerek duyulmayacak çiçek polenlerine, gıdalara veya hayvan tüylerine aşırı reaksiyon gösteriyor. Bu reaksiyon, ağırlıklı olarak bedenin dışarı ile temasta olan deri, solunum yolları ve sindirim sistemi gibi yüzeylerinde gerçekleşiyor. Kişinin duyarlılığına ve genetik altyapısına göre egzama, saman nezlesi, astım veya gıda alerjileri oluşabiliyor.

Bağışıklık sisteminin aşırı tepkilerini çeşitli uyarı ve regülasyon (düzenleme) tedavileri ile normal düzeye çekmenin mümkün olduğunu dile getiren Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Murat Unan, ancak bu tedavilerin başarılı olması için, en başta bağışıklık sistemini şekillendiren bağırsak yüzeyi ve bakteri dengesinin yeniden oluşturulması gerektiğini söylüyor. Dr. Unan, alerjik reaksiyonlarda ortaya çıkan atık maddelerin dokulardan uzaklaştırılmasının da tedavi başarısını arttıran yaklaşımlar olduğunu aktarıyor.

Dr. Murat Unan, alerji şikayetleri olanlara uygulanabilecek tamamlayıcı tedavi yaklaşımlarının özelliklerini ise şu şekilde özetliyor:

• Nöralterapi ile hücrelerin ve içinde yaşadıkları ortamın işlevleri regüle edilir. Ayrıca, bedendeki bütün organ sistemlerinin uyum içinde çalışması sağlanır.
• Akupunktur ile bedenin kendi enerji dengesini yeniden kazanması sağlanır. Bu yöntemle ayrıca bağışıklık ve hormon sistemleri normal işlevlerine yönelmek üzere uyarılır.
• Özel frekanslı manyetik alan ve biofoton uygulamaları hücreler arasındaki dengenin oluşmasına yardım eder.
• Uyarılmış oksijen tedavisi (singlet oxygene energy) ile bütün hücre ve dokuların canlanması sağlanır.
• Kişiye özel besinlerin değerlendirilmesi ile uygunsuz gıdaların yükü azaltılır. Sağlıklı beslenme ve yaşam alışkanlıklarının hayata geçirilmesi için ortaklık kurulur.
• Mikrobiyolojik düzenlemeler ile candida adlı mantarın uzaklaştırılması sağlanır. Ayrıca, bağırsak bakteri dengesi yeniden oluşturulur.
• Alerji hastalarında sıklıkla görülen duygusal blokajlardan arınmak, yaşam kalitesini arttırır.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.