1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ALERJİ SALGINI DİYE BİR ŞEY YOK”
“ALERJİ SALGINI DİYE BİR ŞEY YOK”

“ALERJİ SALGINI DİYE BİR ŞEY YOK”

“Alerji salgını diye bir şey yok”

A+A-

“Alerji salgını diye bir şey yok”

KKTC’de “alerji salgını” başladığı şeklindeki dedikoduların hızla yayılmaya başladığı şu günlerde Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, vatandaşın içini rahatlatacak açıklamada bulundu

Vücudunda aşırı kaşıntı ile başlayan kabarıklıklar şikayeti ile dün Girne Akçiçek Hastanesi’ne başvuran bir vatandaş, Havadis’e ulaşarak, hastanede görevli bir hemşireden “alerji salgını” olduğu bilgisini aldığını söyledi.
Vatandaşın iddiasına göre, hastanede dün gece aynı şikayetten bir iki kişi daha serum tedavisi görürken birkaç kişi daha kaşıntı ve vücudunda oluşan kabarıklıklar şikayeti ile hastaneye başvurdu.
Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, konuya ilişkin Havadis’e yaptığı açıklamada, “Bu yıl, vücutta kaşıntı ve kabarık oluşumu gibi şikayetlerle hastanemize başvuranların çoğu özellikle çilek bahçelerine giren kişilerdi. Ancak alerji salgını diye bir teşhis bulunmamaktadır. Ben bu güne kadar alerji salgını tespiti yapıldığını duymadım” dedi.

 

Beyoğlu: Alerji salgını diye bir şey yok
Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, “alerji salgını” olduğu yönündeki bilgilerin doğru olmadığını kaydetti.
Başhekim Beyoğlu, “Vücutta kaşıntı ve akabinde oluşan kabarıklıklar şikayeti ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hastaneye başvuranlar oldu. Bu yıl, vücutta kaşıntı ve kabarık oluşumu gibi şikayetlerle hastanemize başvuranların çoğu özellikle çilek bahçelerine giren kişilerdi. Ancak alerji salgını diye bir teşhis bulunmamaktadır. Ben bu güne kadar alerji salgını tespiti yapıldığını duymadım” dedi.
Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, kişilerin vücutlarının herhangi bir gıdaya, kıyafete veya polenlere aşırı reaksiyon göstermesi sonucu vücudunda aşırı kaşıntı ve kabarıklıklar olabileceğini kaydetti.
Beyoğlu, bu gibi şikayetleri olan kişilerin tedavi maksatlı hastaneye başvurmalarının ise doğru olacağını belirtti.

Alerji belirtileri
Alerji belirtileri kaşıntı, kurdeşen ya da astım, alerjik rinit (saman nezlesi) belirtileri, hapşırma, burun akıntısı, burun vegenizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı olarak görülebilir. Kişi, eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin uzaklaştırılması ile sorun çözümlenmiş olur.
İmmün (bağışıklık) sistem, yabancı maddelerle karşılaştığında onları tanımayı ve belleğine almayı öğrenir. Ardından yabancı maddelere (antijenlere) karşı antikorlar üreterek yanıtını hazırlar. Organizmada ne zaman aynı antijen görülse hatırlama özelliği nedeniyle daha önceden hazırlanmış yanıt başlar. Bu nedenle örneğin, saman nezlesi olan bir kişi her yıl polenlerle karşılaşınca immun sistemdeki bu özellik sebebiyle hemen reaksiyon gösterir.

HAVADİS

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.