1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALEVİLERDEN EYLEM
ALEVİLERDEN EYLEM

ALEVİLERDEN EYLEM

“Sünni İslam dayatmaları istemiyoruz”

A+A-

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği dün, Meclis önünde bir eylem gerçekleştirdi. Saat 13.00’de, Kuğulu Park’ta toplanan dernek üyelerine, Baraka Kültür Merkezi de destek verdi. Kuğulu Park’tan, Dereboyu’na yürüyen eylemciler, buradan da Meclis önüne yürüyerek, Meclis önünde bir basın açıklamasında bulundu. Hollanda’da, Profesör. Dr. Ahmet Akkündüz’ün, Alevi karşıtı yaptığı açıklamalara karşı gerçekleştirilen eylemde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) icraatları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi eleştirilerde bulunuldu. Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Tuncer Özbahadır’ın basın açıklamasında bulunduğu eylem, saat 14.30’da sona erdi.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Tuncer Özbahadır, “Ekonomik paketler, Sünni İslam dayatmaları ve Türkiye’den atananlar ile işgal devam ediyor. 130’a yakın devlet okuluna karşın ise 190’a yakın cami var ve halen yenileri yapılıyor.

“Okullarda din dersi zorunlu hale getirildi. Aleviler olarak bu dayatmanın bir an önce durdurulmasını, din derslerinin eskisi gibi seçmeli olarak verilmesini talep ediyoruz.”

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.