1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALİCAN KABAKÇI, HÜKÜMETİ BİRİKEN SORUNLANNA ÇARE BULMAMAKLA SUÇLADI.
ALİCAN KABAKÇI, HÜKÜMETİ BİRİKEN SORUNLANNA ÇARE BULMAMAKLA SUÇLADI.

ALİCAN KABAKÇI, HÜKÜMETİ BİRİKEN SORUNLANNA ÇARE BULMAMAKLA SUÇLADI.

Alican Kabakçı, hükümetin tarım kesiminin biriken sorunlarıyla ilgilenmediğini ve üreticiyi belirsizliğe sürüklediğini söyledi:

A+A-

Sorunlarla boğuşuyoruz... Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, hükümeti biriken sorunlanna çare bulmamakla suçladı. Çiftçilerin sorunlar içinde boğuştuğunu ancak hükümetin bunlara kulak tıkadığını söyleyen Kabakçı, "Alacağımız odenmiyor, ürün bedeli belirlenmiyor. Bizim en büyük sorunumuz belirsizliktir. Böyle bır ortamda nasıl üretim yapılabilir? Çiftçiyi batırdılar, çok sayıda üyemiz tarımdan koptu" dedi.

5.5 milyon TL halen Odenmedi... Alican Kabakçı, 'Doğrudan Gelir Desteği' miktarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, 'Bütçeden tonm için aynlan destek rakamı dört yıldan beridir değişmedi. Yerinde sayan rakamlarla tanm ileriye gaturülemez" drye konuştu Çiftçiye halen 5.5 milyon TL tutarindaki mazot desteğinin ödenmediğini de anımsatan Kabakçı. Toprak Ürünleri Kurumuna 25 bin ton arpa verecek olan üreticinin, henüz Nalın netleşmemesine tepkili olduğunu da söyledi.

Tarım arazileri inşaat isgalinde...Türkiye'den KKTC 'ye borularla su getirilmesi projesinin tanm sektörünü canlandıracağının söylendiğini ancak tanmsal arazilerin korunmadığını belirten Kabakçı. hükümeti "Tanmsal Arazileri Koruma Yasası'nı hayata geçirmeye çağırdı. Kabakçı, tarım arazilerinin inşaat sektörüne kaydınlmasının önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, birçok bölgede tanm arazilerinin inşaat için parsellendiğlni vurguladı.

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.