1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALINAN KARAR 1960 ANLAŞMALARINA AYKIRI!
ALINAN KARAR 1960 ANLAŞMALARINA AYKIRI!

ALINAN KARAR 1960 ANLAŞMALARINA AYKIRI!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İngiliz Hükümeti ile yaptığı anlaşma

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs’taki üslerle ilgili olarak İngiliz Hükümeti ile yaptığı anlaşmanın 1960 anlaşmalarına aykırı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu böylesi bir kararın Kıbrıs konusunda “ortak açıklama” beklentilerinin yükseldiği bir dönemde zamanlama olarak da yanlış olduğunu ve altında bazı başka düşünceler yattığının sezildiğini kaydetti.

Eroğlu bu sabah Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i kabul etti. Kabulde Eroğlu’nun müzakere heyeti üyeleri de yer aldı.

Eroğlu, kabulün başında yaptığı açıklamada, İngiliz Yüksek Komiseri’yle konunun görüşülüp Türk tarafının endişelerinin paylaşıldığını ve bundan sonra izlenmesi gereken yolun ne olacağı konusunda tartışıldığını anlattı.

Eroğlu, bahse konu bölgedeki 7 Türk köyü içinde Türk malları bulunduğunu ve İngiltere’nin bir garantör devlet olarak bu bölgelerde Türklerin de yaşam ve yerleşim hakkı bulunduğunu dikkate alması gereğine işaret etti.

Geçtiğimiz hafta Rum Kesimi ile İngiltere arasında Üsler Bölgelerinin “İmar ve kalkınmaya açılması” konusunda anlaşma imzalanmıştı.

Rum lider Anastasiadis, imara açılan bölgelerde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin rolünün ve sözünün önemli ölçüde güçleneceğini savunmuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.