1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALINAN KARARLAR KUŞKU UYANDIRIYOR!
ALINAN KARARLAR KUŞKU UYANDIRIYOR!

ALINAN KARARLAR KUŞKU UYANDIRIYOR!

KKTC'de 660 yeni...

A+A-

660 yeni rent a car izni

KAR-İŞ üyeleri İzin Kurulu’nda alınan kararların kuşku uyandırdığını söyledi ve alınan kararları protesto etti. KAR-İŞ üyeleri “İzin Kurulu bildiğini okuyor” dedi.

KAR-İŞ üyeleri ve basın sözcüsü, İzin Kurulu’nun önceki akşam aldığı bazı kararları kuşku dolu bularak protesto etti. İzin Kurulu’nun önceki akşam toplandığını söyleyen KAR-İŞ üyeleri, bundan önce kamu taşımacılığı ile ilgili konularda kendileriyle görüş alışverişinde olan İzin Kurulu’nun, alınacak kararlar öncesinde makul kararlar alınması için ortak bir konsensüs oluşturulduğunu, ama şimdi oluşturulan İzin Kurulu’nda neredeyse partizanca uygulamalar yapıldığını ileri sürdü.

Alınan kararlar adil değil siyasi

KAR-İŞ Basın Sözcüsü Adnan Doğruyol önceki akşam toplanan İzin Kurulu’nda alınan kararları değerlendirdi.


İzin Kurulu toplantısında 660 kadar (Z) kiralık araç izni verildiğini söyleyen Doğruyol, 490 kadar da kiralık aracın (Z) izninin iptal edildiğini, ancak bunların gerekçeli kararının yazılmadığını belirtti. İzin Kurulu kararlarında bir turistik plaka ve en önemlisi öğrenci taşımacılığı yapan bir şahsın Milli Eğitim Bakanlığı ile problemi olmasına rağmen aynı kişiye Girne, Karşıyaka, Lapta arasında öğrenci taşımacılığı izni verilmesine hayret ettiğini söyleyen Adana Doğruyol, kararlara tepkisini dile getirdi. Adnan Doğruyol, Milli Eğitim Bakanlığı’nı zarara uğrattığı belgelerle tespit edilen bir taşımacıya “ödül gibi” yeniden öğrenci taşısın diye izin verdiklerini söyledi. “İzin Kurulu adaletli değil, siyasi kararlar alıyor” diyen Adnan Doğruyol, alınan kararların tartışılacağını belirtti.
İzin Kurulu’nda keyfi uygulamalar oluyor

KAR-İŞ Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Özsezer, İzin Kurulu Sekreteri Canan Sezenler görevde iken, Canan Sezenler’in İzin Kurulu Sekreteri olarak imza koyacağı yere başka isimler imza atarak yasa dışılık yapıldığını ileri sürdü.  Bu alınan kararların altına atılan bu imzaların yasa nezdinde geçersiz olduğunu ifade eden Mehmet Özsezer, “İzin Kurulu’nda keyfi uygulamalar gerçekleşmektedir” diye konuştu. Mehmet Özsezer, “İzin Kurulu aldığı kararlar ile yasadışı, illegal uygulamalara imza atmaktadır. Biz eğer hukuka başvurursak izin Kurulu Başkanlığı’nın altına imza attığı çoğu kararlar geçersiz sayılır” diyen Mehmet Özsezer, İzin Kurlu Başkanlığı’nı adaletli ve şeffaf olmaya çağırdı.


Bakanın talimatı ile karar alınıyor

Mehmet Özsezer, İzin Kurulu Başkanı ile yaptığı konuşmada alınan kararlara itirazını ilettiğini, İzin Kurulu Başkanı’ndan bunun siyasi bir karar olduğu ve tamamen Bakan Ahmet Kâşif’in emriyle gerçekleştiği cevabını aldığını söyledi. Mehmet Özsezer, İzin Kurulu ve İzin Kurulu Sekreterliği’nin bir makam olduğunu, ama şimdi sadece bakanın iki dudağı ile gerçekleşen kararlara imza atılan bir kuruluş haline geldiğini savundu.

KAİB tepki gösterdi

İzin Kurulu’nun önceki akşam aldığı yeni kiralık araç izinlerine Kiralık Araç İşletmecileri Birliği’nden (KAİB) de sert tepki geldi. Önceki gün gerçekleşen ve bazı kararların alındığı İzin Kurulu toplantısının ardından acilen toplanan KAİB Yönetim Kurulu, alınan kararlara sert tepki gösterdi. Kiralık Araç İşletmecileri Birliği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, zaten sektörün sıkıntı içinde olduğuna işaret etti. Bir süre yeni (Z) izni verilmemesinden yana olduklarını, ancak İzin Kurulu’nun bu çok tartışılacak karara imza attığını ifade etti. KAİB Yönetim Kurulu, İzin Kurulu’nun 17 yeni şirkete toplam 170 yeni araç ve mevcut işletmelere de yeni araç izni verildiğini teyit etti. KAİB Yönetim Kurulu alınan bu kararlara itirazlarını yapacaklarını ifade ederek “bu yanlış uygulamalara artık bir son verilsin” dedi.

Adaletsiz yanlı bir karara imza attılar

KAR-İŞ Üyesi Besim Özsezer ise İzin Kurulu’nun yanlış kararlar almaya devam ettiğini, kendi taşımacılık işleri ile de ilgili şirketini zarara sokacak kararlara imza attıklarını ifade etti ve şöyle devam etti:

“Dikmen otobüslerinin sadece YDÜ yolunu kullanacaklarına dair 2009 yılında alınan kararda ana yolun diğer tarafına geçilmeyeceği belirtildi. Ancak bu yanlış karar 2011 yılında düzeltildi ve herkes kendi köyünün yolcusunu taşısın diye adaletli bir karar alındı. Ancak yine İzin Kurulu’nun önceki akşam toplanarak aldığı kararda, bizim araçlarımızın ana yolun diğer tarafına geçmemesi için, yani 2009 yılında alınan karara benzer bir koşul koydular.

Ben hukuk yoluna gitmek için avukatıma gerekli talimatı verdim. Çünkü yapılan bu uygulamayla benim iki otobüsüm boşa çıkacak ve aynı zamanda bu iki şoför ve ailesi demektir. Ve aynı zamanda maddi olarak ben zarara uğrayacağım demektir. Bu haksız karara karşı da gereken yapılacaktır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.