1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ALIŞILDIK BİR DURUM DEĞİL”
“ALIŞILDIK BİR DURUM DEĞİL”

“ALIŞILDIK BİR DURUM DEĞİL”

Her geçen gün durumu iyiye giderken aniden hayatını kaybetti... Doktor ''Benim suçum değil''

A+A-

 

Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’de iki katlı bir binanın ikinci katında klima montajı yaparken dengesini kaybederek yaklaşık 7 metre yükseklikten yere düşerek, beli kırılan 32 yaşındaki Mümtaz Mansuroğlu’nun hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili iddialar hakkında taraflar konuştu.

‘Mansuroğlu’nun doktor hatası nedeniyle hayatını kaybettiği’ şeklindeki iddialara, ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Hüsnü Koşucu, Diyalog'un haberine göre, hastanın ölümünde kendisinin bir hatası olmadığını söyledi.

Hastanın ölüm nedeninin, bacakta oluşan kan pıhtılaşmasının akçiğerlere ulaşması olduğunu belirten Koşucu, “Önceki günkü otopsiye bende girdim. Otopsi de akciğerlerindeki bütün damarları tıkayan bir pıhtı ile karşılaştık. Bu alışıldık bir durum değildi. Genellikle bu tür ölümler yaşı ilerlemiş olan kişilerde olur. Hasta aniden rahatsızlandı. Kalp masajı yaptık fakat hiç bir şekilde cevap vermedi” dedi.

“Sinirlerde hasar oluşmuştu…”

Dr. Hüsnü Koşucu, Mümtaz Mansuroğlu’nun çok yüksekten düştüğünü ve belinde oluşan kırık sonrası sinirlerde hasar oluştuğunu söyledi.

Hastanın ameliyata alınarak çok başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve ameliyatta kırılan noktanın alt ve üst kısımlardan vida ile sabit hale getirildiğini ifade eden Koşucu, hastanın durumunun son bir hafta içerisinde iyiye gittiğini ve neredeyse taburcu olabilecek bir düzeye geldiği sırada aniden rahatsızlandığını belirtti. Koşucu, “Aniden rahatsızlandı. 32 yaşında genç birinin bu nedenle rahatsızlanacağını beklemiyorduk. Genellikle bu tür durumlar ya yaşlı kişilerde, ya da pıhtılaşmayı kolaylaştıran faktörler vardır. Yüksek bir ihtimal ondada vardı” dedi.

Deniz: İhmal olup olmadığı araştırılacak

32 yaşındaki Mümtaz Mansuroğlu’nun otopsisini gerçekleştiren Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz ise, bu tür ameliyatlardan sonra oluşabilecek ve beklenebilecek bir durum olduğunu, doktor ihmali olup olmadığının ise hazırlanacak olan ikinci ek rapordan sonra belirleneceğini kaydetti.

Deniz, hastanın deri örneklerinin Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Pataloji Sevisi’ne, kanından alınan örneklerin ise Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini söyledi.

Öte yandan Mansuroğlu’nun ailesi ise dün basında çıkan haberdeki ifadelerin tamamının kendilerine ait olmadığını iddia ederek, büyük bir acı yaşadıklarını, yapılacak tahlillerin sonucuna göre konuşacaklarını belirtti. Aile alınan doku örnekleri sonucu oğullarının ölümünde doktor hatası varsa gerekenin yapılmasını istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.