1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALKIŞLANACAK DUYARLILIK
ALKIŞLANACAK DUYARLILIK

ALKIŞLANACAK DUYARLILIK

Nurhan Günsev, Ayten Kombos, Sevda Beray ve Göksen Mapo hem sabah sporu yapıyor hem de ortopedik özürlüler yararına mavi kapak topluyor

A+A-

Girne’ye bağlı Doğanköy’de yaşayan ve yaklaşık 10 senedir sabahın ilk saatlerinde spor amaçlı yürüyüş yapan Nurhan Günsev, Ayten Kombos, Sevda Beray ve Göksen Mapo herkese örnek olacak bir sosyal sorumluluk örneği gösterdi. Yürüyüş yaparken karşılarına çıkan mavi kapakları toplayan kadınlar, bir süre sonra binlerce kapağın sahibi oldu. Uzun bir süredir gerçekleştirilen Mavi Kapak Karşılığında Tekerlekli Sandalye Kampanyası’na destek vermek amaçlı bu kararı verdikleri anlatan Nurhan Günsev, insanların çevreye birçok kapak attıklarını, oysa bu kapakların bazı insanlar için hayati değer taşıdığını hatırlattı. Her gün güneşin doğuşuyla birlikte sabah sporu yaptıklarını aktaran Günsev, spor yaparken yardım etmenin keyfini yaşadıklarını kaydetti. Günün ilk ışıklarındaki havayı ve enerjiyi hissetmenin vazgeçilmez bir duygu olduğunu da sözlerine ekleyen Günsev, çevredeki insanları da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

‘HEM SPOR HEM YARDIM’
Yürüyüşlerde her seferinde karşılarına çıkan mavi kapakların dikkatini çektiğini ve böyle bir kampanya başlatmak amaçlı arkadaşlarına da danıştığını anlatan Nur Günsev, arkadaşlarının da bu konuda kendilerine büyük destek vererek bugünlere geldiklerini söyledi. Şimdi ellerinde binlerce kapak olduğunu da sözlerine ekleyen Günsev, en kısa zamanda bu kapakları Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlayacaklayacaklarını açıkladı. Sabah sporunu yaparken Kıbrıs Türküleri söylediklerini de ayrıca belirten Günsev, bu kampanyayı heves ve sevgiyle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.