1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HAYATLARINI ZİNDANA ÇEVİRDİ
ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HAYATLARINI ZİNDANA ÇEVİRDİ

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HAYATLARINI ZİNDANA ÇEVİRDİ

Ailesi perişan oldu, bir çocuğun geleceği çalındı

A+A-

Altı kişilik Kadıoğlu ailesi hep beraber denize gitmişti. Akşam saatlerinde evlerine dönmek için yola çıkan Kadıoğlu ailesinin hayatıalkollü bir sürücü yüzünden değişti. Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda karşı şeride geçen alkollü sürücü, içerisinde Kadir Kadıoğlu,Leyla Kadıoğlu,Ali Kadıoğlu,Uğur Kadıoğlu,Furkan Kadıoğlu,Hüseyin Kadıoğlu’nun bulunduğu araca çarptı. İşte o kaza Kadıoğlu ailesinin tüm yaşamını alt üst etti. Kaza, ailenin neredeyse tüm bireylerinde kalıcı hasarlar bıraktı. Kazadan sonra çalışamaz duruma gelen Kadıoğlu ailesine 18 ay boyunca sigorta baktı. Ancak Ocak ayı itibari ile sigorta yardımı kesti. Kazadan sonra sağ dizine platin takılan Leyla Kadıoğlu kısa bir süre önce düştü ve dizindeki platin kırıldı. Ameliyat olmadığı takdirde kangren olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Leyla Kadıoğlu, devlet hastanesinin talep ettiği 10 bin TL’yi ödemeyecek durumda.

Kazanın ardından hayatlarının kâbusa döndüğünü ifade eden Ali Kadıoğlu yaşadıklarını Star Kıbrıs’a anlattı. Yardıma muhtaç olduklarını söyleyen Kadıoğlu, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HAYATLARINI KÂBUSA ÇEVİRDİ

Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda 30 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazası Kadıoğlu ailesinin hayatını kâbusa çevirdi. Haspolat bölgesinde meydana gelen kazada, Niyazi Körkurt isimli şahıs, alkol ve dikkatsizlik sonucu karşı şeride geçip, içerisinde Kadir Kadıoğlu,Leyla Kadıoğlu,Ali Kadıoğlu,Uğur Kadıoğlu,Furkan Kadıoğlu,Hüseyin Kadıoğlu’nun bulunduğu araca çarptı.

GERİDE YIKIM BIRAKTI

19 ay önce meydana gelen kaza, Kadıoğlu ailesinin tüm bireylerinde kalıcı izler bıraktı. Kaza tarihinde 12 yaşında olan Hüseyin Kadıoğlu’nun el ve ayakları sakatlandı, başına aldığı darbelerden dolayı iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Kazadan önce ilkokul öğrencisi olan Hüseyin Kadıoğlu, beyninde kalıcı hasar oluştuğu için hem felç kaldı hem de zihinsel engeli oluştu. Ailenin diğer ferdi Uğur Kadıoğlu’nun dalağı alınırken, baba Ali Kadıoğlu’nun her iki bacağına, anne Leyla Kadıoğlu’nun ise sağ bacağına platin takıldı.

SİGORTA BİR YERE KADAR

Kazadan sonra aylarca hastanede tedavi gören, birçok çok kez ameliyat geçiren Kadıoğlu ailesinin çilesi bununla da bitmedi. Meydana gelen kazadan sonra işinden ayrılmak zorunda kalan Ali Kadıoğlu,18 ay sigortadan faydalandı ancak çalışma izni olmadığı ve sigorta yardım süresi dolduğu için ailesi ile perişan bir şekilde ortada kaldı.

KANGREN TEHLİKESİ VAR

Leyla Kadıoğlu’nun sağ bacağına takılan platin evde 20 gün önce kırıldı. Doktora giden Kadıoğlu, platinin değiştirilmesi gerektiğini öğrendi. Platinin kırılmasından dolayı günlerdir yatağa bağlı kalan Leyla Kadıoğlu’nun bir an önce ameliyat olması gerekiyor ancak sigortaları olmayan Kadıoğlu ailesi bu ameliyatı yaptıramadı. Hastaneden tedavi masrafları için 10 bin lira gerektiğine dair cevap aldıklarını ifade eden Ali Kadıoğlu, bu parayı ödeyecek maddi imkânları olmadığını, eşinin zor durumda olduğunu ve biran önce ameliyat olmazda kangren olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

TÜM AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Trafik kazasının hayatlarını alt üst ettiğini dile getiren Ali Kadıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl ailem ile birlikte deniz gitmiştik. Eve geri dönerken karşı şeride geçen bir araç bizim aracımıza çarptı. Kazada ailecek ağır bir şekilde yaralandık. Oğlum Hüseyin 3 ay komada kaldı, iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Ben iki kez ameliyat geçirdim ve her iki bacağıma platin takıldı. Eşim de aynı kazada yaralandı ve sağ dizine platin takıldı. Diğer oğlum Uğur’un dalağı alındı. Aylarca tedavimiz sürdü. Eşim ile birlikte fırıncıda çalışıyorduk ancak kazadan sonra çalışamaz duruma geldik. Sigorta 18 ay boyunca tedavi masraflarımız dâhil maddi ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ancak sigortanın yardım süresi Ocak ayı itibari ile sona erdi. Çalışma iznim olmadığı için de sigortamı yenileyemedim.

KARA TALİH PEŞLERİNİ BIRAKMIYOR

Sigorta yardımını kestikten sonra bir talihsizlik daha yaşadık. Eşim evde lavaboya giderken düştü ve dizine takılı olan platini kırıldı. Çektiği acı yetmezmiş gibi günlerdir yatağında mahkûm kaldı. Eşimi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne götürdüm. Doktor platinin kırıldığını ve yeni bir ameliyat gerektiğini söyledi. Ancak sigortamız olmadığı için hastane bizden 10 bin TL para istedi. Maddi durumun iyi olmadığı için eşimi ameliyat ettiremiyorum.

SESLERİNİ DUYAN OLMADI

Bize yardım etmesi için defalarca Sağlık Bakanlığı’na gittim. KKTC vatandaşı olmadığım için devletin vatandaşlara sağladığı sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağımı, sigorta yaptırmam ve yeniden çalışma izni çıkarmak gerektiğini söylediler. Kuzey Kıbrıs’a 25 yıl önce geldim ve çocuklarım burada doğup büyüdü. Vatandaşlık alamadım, çalışma iznim olmadığı için sigortamı yenileyemiyorum. Devletin imkânlarından yararlanamıyorum. Eğer eşim ameliyat olmazsa bacağı kangren olacak.

AİLESİ PERİŞAN OLDU, BİR ÇOCUĞUN GELECEĞİ ÇALINDI

Bir çocuğum zaten sakat kaldı. Kaza tarihinde 12 yaşında olan Hüseyin’in şimdi sol el ve ayağı tutmuyor. Çocuğum hem felç kaldı hem de başına aldığı darbelerden dolayı zihinsel engelli oldu. Eşim bir tarafa Hüseyin’in de tedavisini düzgün bir şekilde yaptıramıyorum. Bu kaza bizim hayatımızı söndürdü. Gidecek yerimiz, çalacak kapımız yok. Elimiz ayağımız sağlamken çalışıp ailemize bakıyorduk. Şimdi ise mağdur ve muhtaç duruma düştük. Kapı kapı gezdik ancak sesimizi duyan olmadı. Eşimin bacağı kangren olursa ne yapacağım bilemiyorum.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.