1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALMA VERME SUÇLARI ...
ALMA VERME SUÇLARI ...

ALMA VERME SUÇLARI ...

Tam 5 kişi...

A+A-

 

Uyuşturucu tasarrufu nedeniyle tutuklu bulunan 5 zanlıdan dördü teminata bağlandı, birisi cezaevine gönderildi.

Gazimağusa’ da geçtiğimiz Pazar akşamı Narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda, kanunsuz uyuşturucu madde ve kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu, alma ve verme suçları ile ilgili tutuklu bulunan şahıslar Mücahit İnaltekin, Eren Arslan, Aynur Yılmaz, Halim Serkan Nebil ve Soner Öğer dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar ile ilgili 9 Kasım 2014 tarihinde başlayan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlılardan Eren Arslan’ın daha önce “Kanunsuz uyuşturucu tasarrufu” suçundan hüküm giydiğini ifade eden Özdesoy, vatandaş olmayan  zanlının henüz gündemde olan davalarından dolayı yurt dışına çıkış yasağı olduğu için ihraç edilmediğini aktardı. Yasa dışı yollardan ülkeyi terkederek davalarından kaçması muhtemel ve suç işlemeye meyilli olduğunu belirttiği zanlı 2 Eren Arslan için 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi talebinde bulunan Özesoy, diğer zanlıların uygun bir teminat ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak zanlı 2 için talep edilen süreyi 45 gün ile sınırlandırdı.

Diğerleri teminata bağlandı

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, takriben 1 yıl içerisinde birçok suç olayına  karıştığı görülen ve suç işlemeye meyilli  durumda olan zanlı 2’ nin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesine emir verirken, diğer zanlıların KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin 30’ar bin TL’lik kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına karar verdi. Ayşen Toroslu ayrıca zanlı 3  Aynur Yılmaz ile Zanlı 5 Soner Öğer’in  3’er bin TL nakdi kefalet yatırmalarına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.