1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALMAN GAZETECİ IŞİD’İN KALESİNE GİRDİ
ALMAN GAZETECİ IŞİD’İN KALESİNE GİRDİ

ALMAN GAZETECİ IŞİD’İN KALESİNE GİRDİ

Alman gazeteci IŞİD’in kalesine girdi

A+A-

50 yıldan bu yana savaş muhabirliği yapan Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer (74), bir ilke imza atarak Irak ve Suriye’de IŞİD liderleri ve militanlarıyla görüştü.

Skype üzerinden konuşarak militanların güvenlerini kazanan Todenhöfer, izlenimlerini Alman basınına anlattı. Dini temizlik planı IŞİD’in sanılandan çok daha güçlü ve tehlikeli olduğunu söyleyen Todenhöfer, örgütün dini bir temizlik gerçekleştirmeyi planladığını ileri sürdü. Gazeteciye göre, IŞİD Batı müdahalesi ile değil, Irak’taki Sünnilerle müzakere edilerek yok edilebilir. Todenhöfer, bölgede IŞİD’e verilen desteği, “Kendinden geçmiş bir coşku” sözleriyle tanımladı, her gün dünyanın dört bir yanından yüzlerce militanın IŞİD’e katılmak için bölgeye gittiğini belirtti.

Musul’da 5 bin kadar IŞİD militanı olduğunu belirten gazeteci Todenhöfer, “ABD buradaki militanları vurmak isterse, bütün Musul’u yerle bir etmek zorunda” dedi. Gazeteci, IŞİD’in işleyen bir devlet olmak için çabaladığını anlatırken, örgütün sosyal yardım ve okul sistemine sahip olduğunu, kızlara da eğitim vermeyi planladığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.