1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ALMAN OPERASYONU İŞE YARADI”
“ALMAN OPERASYONU İŞE YARADI”

“ALMAN OPERASYONU İŞE YARADI”

Alman Operasyonu işe yaradı;

A+A-

 

Kış aylarında ülkeye turist getirmek için harekete geçen turizmciler, sadece Ekim ayında ülkeye beş binden fazla turist getirmeyi başardılar

Yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da Kuzey Kıbrıs’a turist getirmek için harekete geçen turizmciler, adına “Alman Operasyonu” dedikleri beş aylık bir süreci kapsayan programla sadece Ekim ayında ülkeye beş binden fazla turist getirmeyi başardılar. Kıbrıs Türk Turizm Ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, kış aylarında ülkeyi cazip hale getirmek, turist akışını sağlamak için harekete geçtiklerini, Ekim ayı itibari ile başlatılan Alman Operasyonu sayesinde ülkeye beş binden fazla turist geldiğini söyledi. Star Kıbrıs’a konuşan Tolun, kışın boş olan otellerin doluluk oranlarının yükselmesine neden olan operasyonun ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi, KKTC’nin tanıtımı için de faydalı olduğunu vurguladı.KKTC’yi turizm ülkesi haline getirmek için çabaladıklarını kaydeden Tolun, bu çabanın sadece tek başlarına verecekleri mücadele ile bir sonuca varamayacağını belirtti.

Tolun, ülkeyi turizm açısından kalkındırmak için devlete görevler düştüğünü kaydederek, 2015 yılı için turizme ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu ifade etti.

AMACIMIZ TURİZMİ 12 AYA YAYMAK
Tolun, turizmi yaz ayları ile sınırlamanın doğru olmadığını belirterek, “Turizmi 12 aya yaymak için yaptığımız çalışmalar çerçevesindeEkim, Kasım, Aralık, Şubat ve Mart aylarını kapsayan kış programı ile ucuz charter seferleri sayesinde ülkeye bir ayda beş binden fazla turist getirmeyi başardık. Alman operasyonu dediğimiz bu operasyonla, Almanya’daki seyahat acentesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

BOŞ OLAN OTELLER DOLDU
Kışın boş kalan otellerin bu sayede dolduğunu, hedeflerinin beş ay içerisinde 35 bin turisti ülkeye getirmek olduğunu kaydeden Tolun sözlerini şöyle sürdürdü: “Operasyon üç haftadır devam ediyor. Bu operasyonun en büyük faydası turlar ile gelmeleridir. Turların bir ayağı Türkiye bir ayağı KKTC’de gerçekleşmektedir. Bir haftalık turlar kapsamında turistler dört gün Türkiye’de üç gün de KKTC’de kalmaktadır. Üç gün boyunca ülkedeki tarihi yerleri gezen turistler, üç, dört veya beş yıldızlı otellerde kalarak boş odaları doldurmaktadır.”

ÖZEL İLGİ TURİZMİ GELİŞTİRİLMELİ
Orhan Tolun, arzu edilenin ülkeye daha fazla turist gelmesi olduğunu ifade ederek, bunu sağlamak için KKTC’ye özgü özel ilgi turizminin canlandırılması gerektiğini söyledi. Tolun, yamaç paraşütü için KKTC’nin uygun koşullara sahip olduğunu belirterek, tanıtımlar ve yatırımlarla bu sporun geliştirilip, turistleri çekmek gerektiğini vurguladı. KITSAB Başkanı Orhan Tolun “Devletin yapması gereken en önemli şey özel ilgi turizmini teşvik edip bunu geliştirmektir” dedi.

BÜTÇE PAYI TURİZME BALTA
KKTC’yi turizm ülkesi haline getirmek için çabaladıklarını kaydeden Tolun, bu çabanın sadece tek başlarına verecekleri mücadele ile bir sonuca varamayacağını belirtti. Tolun, ülkeyi turizm açısından kalkındırmak için devlete görevler düştüğünü kaydederek, 2015 yılı için turizme ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu ifade etti.Tolun, 2015 yılı bütçesinin sadece 2014 yılının açığını kapatabileceğini dile getirdi. “Bütçe olmayınca turizm gerileyecek” ifadesini kullanan Tolun, “Daha 2014 yılı turizm teşvikleri ödenmedi.2015 yılında da Turizm teşvikleri ödenmediğinde ne olacak. Biz turizmciler elimizden geleni yapıyoruz ancak devlet yetersiz bütçe ayırmakla turizme balta vurmuştur” dedi.

Star Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.