1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Alman Sanatçıların Engellenmesine Sert Tepki
Alman Sanatçıların Engellenmesine Sert Tepki

Alman Sanatçıların Engellenmesine Sert Tepki

Kudret Özersay, "Biz Kıbrıs Rum tarafında bir zihniyet değişimine ihtiyaç var derken, başka pek çok şey yanında işte tam da bu tür tavırların değişmesi gerektiğini kastediyoruz" dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Biz Kıbrıs Rum tarafında bir zihniyet değişimine ihtiyaç var derken, başka pek çok şey yanında işte tam da bu tür tavırların değişmesi gerektiğini kastediyoruz" dedi.

"Burada aslında benim asıl merak ettiğim şey şudur; Kıbrıs Türkünü nefes alamayacağı şekilde hapsetmeye dönük bu köhne zihniyeti Kıbrıs Rum toplumu da onaylıyor mu?" diye konuşan Özersay, "Eğer onaylamıyorlarsa o zaman seslerini çıkarmaları gerekir. Yok eğer bize karşı bu akıl dışı tavrı Rum liderliği yanında Rum toplumu da onaylıyorsa, o zaman zaten müzakere etmeye, yeni bir ortaklık kurmak için canımızı yemeye gerek yok" diye konuştu.

'BM NEDEN YAZMIYOR?'

Ada'da ortaklık duygusunun bu tavırlar nedeniyle yok olduğuna işaret eden Özersay şöyle konuştu:

"Bir yandan iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesini desteklediğinizi söyleyeceksiniz, sonra dönüp bir müzik festivalindeki etkinliği önlemeye çalışacaksınız. Ne için, bu size niye dokunur? Bu kendi içinde çelişkili ve samimiyetsiz bir yaklaşımdır. BM raporları yazılırken nedense bunlar görülmüyor, kayda geçirilmiyor, bunlara dikkat çekilmiyor. Oysa insanları yıldıran, yoran ve yeni bir ortaklık çabası açısından umutsuzluk yaratan asıl unsurlar işte bu tür tavırlardır."

CUMHURBAŞKANLIĞI: KABUL EDİLEMEZ

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da, sanatçıları engellenmesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Müziğin de sanat gibi, spor gibi insanları birleştirdiğine dikkat çeken Burcu, "İnsanların kaynaşmasını engelleyici tutumlar hoş değil. Doğru bir yaklaşım değil" dedi.

FAZIL SAY DA KONSER VERECEK

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği'nin düzenlediği 16'ncı Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katılımı ile başladı. Festivalde, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 30 Eylül'de Salamis Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.(DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.