1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALMANLAR KÜLTÜREL HAZİNELERİMİZİ SALIVERMİYOR
ALMANLAR KÜLTÜREL HAZİNELERİMİZİ SALIVERMİYOR

ALMANLAR KÜLTÜREL HAZİNELERİMİZİ SALIVERMİYOR

Kıbrıs adasına ait olan 80 ile 100 arasındaki kültürel miras eserinin hâlâ

A+A-

Kıbrıs adasına ait olan 80 ile 100 arasındaki kültürel miras eserinin hâlâ Münih’te bulunduğu haber verildi.

Simerini gazetesi “Almanlar Kültürel Hazinelerimizi Salıvermiyor” başlığıyla verdiği haberinde, “Walk Of Truth” adlı kâr amacı gütmeyen örgütün kurucusu Tasula Hacitofi’nin konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi.

Habere göre Hacitofi, Türk tarihi eser kaçakçısı Aydın Dikmen davası çerçevesinde Münih’te askıda bekleyen ve bilhassa “Panagia Kanakaria”dan olan eserlerle ilgili durumu, Rum yönetimindeki koordine ve Almanya’nın siyasi irade eksikliğine bağladı.

Münih’te yaşanan gelişmelerde Dikmen’in tasarrufunda 300’ü “Kıbrıs”a ait 5 bin eserin bulunduğunu anlatan Hacitofi, bu 300 eserden 200’ünün (Güney) Kıbrıs’a geri getirilmesi konusunda başarı elde edildiğini belirtti.

Yakın zamanda gerçekleştirilen tarihi eser yağmacılığıyla ilgili bir seminerde, Güney Kıbrıs’ın, güçlü kültürel diplomasiyle, hala Münih’te bulunan diğer eserlerin geri getirilmesini talep edebileceği sonucunun çıktığını söyleyen Hacitofi, konuyla ilgili üst düzey seferberlik başlatılması için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e seminerin sonuç raporunu göndereceğini de ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.