1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALMANYA'DA SEL
ALMANYA'DA SEL

ALMANYA'DA SEL

BAVYERA, THÜRİNGEN, SAKSONYA-ANHALT VE SAKSONYA BÖLGELERİNDEKİ NEHİRLERDE SU SEVİYESİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

A+A-

BAŞBAKAN MERKEL YARIN FELAKET BÖLGESİNE GİDECEK

Almanya’da özellikle doğu ve güney bölgelerinde şiddetli yağışların yol açtığı seller hayatı olumsuz etkiliyor.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel’in yarın sel felaketinin yaşandığı bölgeye gideceği ve incelemelerde bulunacağını ifade etti. Seibert, Merkel’in bölgeden sürekli bilgi aldığını, ayrıca sellerle ilgili kriz masası oluşturulacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in de su baskınlarının etkili olduğu Saksonya eyaletine gittiği bildirildi. Bakan Friedrich’in bölgeyi helikopterle havadan inceleyeceği, daha sonra Grimma ve Glauchau kentlerinde yetkililerle görüşeceği ifade edildi.

Öte yadan Bavyera, Thüringen, Saksonya-Anhalt ve Saksonya’daki nehirlerde su seviyesinin yükselmeye devam ediyor.

Sel bölgelerinde binlerce kişi su altında kalan evlerinden tahliye edildi. Siviller, asker ve yardım ekipleri sele karşı kum torbalarıyla set oluşturmaya çalışıyor. Bir çok yerde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı bölgelerde okullar bugün tatil edildi.

Bavyera’nın Passau kentinde su seviyesinin sürekli arttığı, Tuna Nehri’nin su seviyesinin 12,2 metreye, Inn Nehri’nin su seviyesinin de 9,6 metreye yükseldiği kaydedildi. Passau kriz merkezi sözcüsü, gün içinde 1954 yılından sonra en yüksek su seviyesine ulaşılmasını beklediklerini söyledi.

Alman Demiryolları Deutsche Bahn'ın sözcüsü de sel bölgelerinde bazı tren seferlerinin durdurulduğunu, Rosenheim tren istasyonunun tamamen kapatıldığını belirtti. Sel nedeniyle otoyollar ve çok sayıda cadde araç trafiğine kapatıldı.

Saksonya’da felaket bölgesinde görev yapan uzman Lutz Belech, Zeitz kentindeki durumu "dramatik" olarak nitelendirdi. Leipzig bölgesinde ise insanların kurtarılmasına odaklanıldığı için sele karşı set oluşturma çalışmalarının bırakıldığı ifade edildi.

Birçok kent ve bölgede dün afet alarmı verilmişti, bugün de Oberelbe bölgesi ve Dresden kentinde afet alarmı verilerek uyarılar yapıldı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.