1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALMANYA'YI SEL ALDI
ALMANYA'YI SEL ALDI

ALMANYA'YI SEL ALDI

Günlerdir devam eden yağışlar ülkede sel tehlikesini de beraberinde getirdi.

A+A-

Almanya'da bazı yerlerde barajlar taşma sınırına geldi, caddeleri sular kapladı, tarım alanlarını sel vurdu.

Ülkenin güney doğusundan geçen Tuna nehrinde su seviyesi 7,60 metreye ulaştı. Normal şartlarda nehirdeki su yüksekliği 4,5 metre civarında seyrediyordu. Tuna boyuncu bazı yerlerde setler kurulmaya başlanırken, birçok köprü de trafiğe kapatıldı.

GEMİ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Suların yükselmesi nehirlerde yapılan gemi seferlerini de sekteye uğrattı. Rehin ve Main nehirlerinde taşma tehlikesi yaşanırken, bu iki nehir üzerinde yapılan gemi seferleri de iptal edildi. Rhein nehrinin bazı yerlerinde su yüksekliği 8,3 metreye ulaştı.

Neckar nehrinin Stuttgart ve Heilbronn kentleri arasındaki gemi seferleri ise cuma gününden beri yapılamıyor. Bu nehirlerin bazı bölgelerinde alam seviyesi en yüksek duruma çıkarıldı.

NEHİRDE BOĞULDU
Reutlingen yakınlarındaki Bad Urach kasabasında 46 yaşında bir inşaat işçisinin fırtınada nehre düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.İ tfaiye ekipleri, sabah saatlerinde işçinin cesedini buldu.
Orta Franken bölümünde ise arabasıyla sele kapılan 22 yaşındaki bir genç itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı, araba ise nehir sularına gömüldü.

EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ
Özellikle ülkenin doğusundaki ekili araziler nehir taşkınları nedeniyle zarar gördü. Thüringen eyaletinin Sömmerda bölgesinde bazı tarım alanları ve bir köy sel suları altında kaldı. İlk yardım ekipleri ve 200 kadar gönüllü civardan geçen bir nehrin kıyı şeridine sel tehlikesine karşı kum torbalarıyla set oluşturdu.

METRE AREYE 80 LİTRE YAĞMUR
Ülkenin doğusundaki Saksonya eyaleti de olumsuz hava koşullarından nasibini aldı. Meteoroloji uzmanları burada metrekareye 80 litre yağmur düştüğünü belirtti. Grimma kasabasında bazı caddeleri diz boyu sel suları kapladı.

GELECEK HAFTA İÇİN HAVA TAHMİNLERİ NASIL?
Öte yandan uzmanlara göre, sel tehlikesi gelecek hafta için de devam edecek. Yağışlarda azalma bekleyen Alman meteorologlar, ancak Alp Dağları civarından gelen yan kollarla birlikte bazı nehirlerde su seviyesinin hafta ortasına kadar yükseleceği tahmininde bulundu.

Buna karşın önümüzdeki haftadan itibaren havalar kısmen de olsa ısınacak. Hava tahminlerine göre, sıcaklık değerleri 27 dereceye kadar çıkacak ancak olumsuz hava koşulları da yer yer kendisini hissettirecek.

Kaynak:trthaber

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.