1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ALNIM AK, VİCDANIM RAHAT’
‘ALNIM AK, VİCDANIM RAHAT’

‘ALNIM AK, VİCDANIM RAHAT’

LTB Başkanı Fellahoğlu, devletten herhangi bir destek almadan bugüne geldikleriini;

A+A-

LTB Başkanı Fellahoğlu, devletten herhangi bir destek almadan bugüne geldiklerini kaydetti
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, Günaydın Ada programının konuğu oldu.

Göreve gelişinin birinci yılında belediyenin durumu ile ilgili açıklamalar yapan Fellahoğlu, “doğru yoldayız” dedi. Konuk olduğu Günaydın Ada programında belediyede geride bıraktığı bir yılı değerlendiren Başkan Fellahoğlu samimi açıklamalar yaptı.

Görevi devraldıklarında belediyenin çek yasağında olduğunu aktaran Fellahoğlu, mali yapıda yaptıkları düzenlemelerden bahsetti. “Kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavurduk” diyen Fellahoğlu alnının ak, vicdanının rahat olduğunu söyledi.

‘BELEDİYEYİ BORÇ ALTINA SOKMADIK’

Göreve geldiklerinde belediye maaş ödeyemez durumdayken 13. Maaşa kadar ödediklerini söyleyen Fellahoğlu, “Belediyemizi yeni bir borç yükü altına sokmadan yaptık bunu. Bankalara olmayan borçlar düzenlendi. Bunların hepsi yapılandırıldı. 2016’nın 10. Ayında bankalara olan tüm borçlar bitecek ve devlet katkısı bize gelecek” dedi.

Bunları yaparken belediyeyi yeni bir borca sokmadıklarını belirten Fellahoğlu bu konunun son derece önemli olduğunu vurguladı. Fellahoğlu “Biz belediyemizi yeni bir borç yükü altına sokmadık. Devletten herhangi bir borç veya kredi almadık. Kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavurduk. Devletten hibe alırsanız devlet yatırımını eksiltecek demektir. Sonuçta bunlar devlete havadan yağmıyor. Biz izleyicimiz akılcı, ekonomik ve dürüst politikalarla belediyemizi adım adım ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

‘ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK’

Geçtiğimiz günlerde yaşanılan sel baskını sonrasında eleştirileri üzerine çeken Fellahoğlu, kendisini eleştirenlere de yanıt verdi. Fellahoğlu, “Biz başaracağız derken Lefkoşa’nın bütün sorunlarını çözeceğiz, 1 yılda pırıl pırıl yepyeni yapacağız demedik. Normalleştireceğiz, güven vereceğiz, çalışkan olacağız dedik. Ve yaptık. Açığı kapatmak için 1 yıl yetmez. Yaratılan açık ve LTB’yi düşürdükleri durum bu kadar kısa sürede düzelmez. Elimizde sihirli değnek yok. LTB benimle birlikte, belediye meclisi ve çalışanlarımızla birlikte başardı” dedi.


‘SÜRDÜRÜLEMEZ YAPI’
Bir yıllık görev süresi içerisinde önemli tecrübeler ve birikimler elde ettiğini ifade eden Fellahoğlu bunu önümüzdeki dönemde de sürdürmek istediğini söyledi. Belediyedeki personel giderlerinin yüksek olup olmadığıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Fellahoğlu, bu giderlerin yüksek olduğunu belirtti. Mevcut yapının sürdürülebilir olmadığını belirten Fellahoğlu, İntibak Komitesi’nin kurulması için topun hükümette olduğunu ifade etti.

Fellahoğlu, “Bu birikim ve deneyimle kendime olan güvenim artmıştır. Ve eğer Lefkoşa halkı bana bu görevi layık görürse, bu 4 yılda çok daha başarılı işler, altyapı ve sosyal hayata dönük yapmayı planlıyoruz. Buna inanıyorum” dedi.

‘SİYASİ BİR İTTİFAK’
Başkentte ve bazı diğer bölgelerde Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti’nin yaptığı ittifakı da değerlendiren Fellahoğlu, bu ittifakın zoraki bir ittifak olduğunu belirtti. Yine bu ittifakın ortaya çıkardığı isimlerden birinin LTB’nin eski başkanı Cemal Bulutoğluları olduğunu hatırlatan Fellahoğlu, ittifakın başarılı olamayacağını da savundu. Fellahoğlu son olarak şunları kaydetti; “İttifak siyasi bir ittifaktır.

Bu ittifak zoraki bir ittifaktır. Bu ittifak LTB ve Lefkoşa halkının geleceğini düşünen bir ittifak değildir. Parti organlarından gelen bilgilere göre, rahat ve demokratik bir şekilde tartışılıp uzlaşılmış bir ürün değildir. Tartışmalar yoğunlaşıyor ve parti başkanları bu işi ben yapacağım diyerek alıp gidiyor. Kendi açılarından olumsuz sonuçlar giderek artacaktır.

Öyle bir yapı düşünün ki, LTB’yi dünyalara rezil eden, kendi halkımıza ters düşüren, başkenti yerlerde süründüren, gurur ve onurumuzu ortadan kaldıran bu ittifaktı. Aynı ittifak bir ürün daha çıkardı şimdi bunu karşımıza koyuyor. Bunlar popülizm yapıyor ve Lefkoşa halkını hiç düşünmüyor.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.