1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALNINA SİLAH DAYAYIP ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
ALNINA SİLAH DAYAYIP ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

ALNINA SİLAH DAYAYIP ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

evinde iki tabanca bulundu

A+A-

Girne Karaoğlanoğlu’nda faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunun müdürü zanlı Enis Fehmi Uçtu, kayıt yaptıran öğrencilerden topladığı paraları kendi hesabına geçirdiği ve kendisini polise şikayet eden işletme sahibi Hüseyin Erkin Öz’ü iki kez silahla tehdit ettiği iddiasıyla dün mahkemeye çıkarıldı. soruşturma amacıyla zanlı Enis Fehmi Uçtu hakkında 3 gün tutukluluk emri alan polis, zanlının tasarrufunda ve evinde 2 adet tabanca ile 14 adet canlı mermi ele geçirdi.

Zanlı Enis Fehmi Uçtu savunmasında, kimseye silah doğrultmadığını iddia ederek, kendi evini verdiği Hüseyin Erkin Öz isimli işletme sahibinden alacaklı olduğunu ileri sürdü.

17 bin Euro kayıt parasını yatırmadı

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis memuru Serhat Özcü iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Serhat Özcü, zanlının “Müstahdem tarafından sirkat”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı tasarrufu”, “Şiddet tehditi” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis memuru Özcü, zanlının müdürlük yaptığı öğrenci yurdunda, öğrencilerden aldığı 17 bin Euro kayıt parasını, şirket hesabına yatırmayarak, kendi hesabına geçirdiğini belirtti. 
  
Yurtta alnına silah dayadı

Özcü, zanlının parayı vermesi için öğrenci yurdunun işletme sahibi Hüseyin Erkin Öz tarafından uyarıldığını anlatarak, Enis Fehmi Uçtu’nun “Beni polise şikayet edersen seni öldürürüm” diyerek öğrenci yurdu içerisinde alnına silah dayayıp şiddet tehdidinde bulunduğunu anlattı.

Zanlının polis tarafından arandığı bir sırada kendisini polise şikayet ettiği gerekçesiyle yolda gördüğü Hüseyin Erkin Öz’ün yönetiminde bulunan aracın sol ön camına tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile vurarak, aracın kapı camını hasara uğrattığını dile getiren Özcü, Enis Fehmi Uçtu’nun polisi görünce kaçmaya çalıştığını ifade etti.

Kısa sürede yakalanan zanlının üzerinde olayda kullandığı tabanca, bir şarjör ve şarjör içerisindeki 9 canlı mermi tasarrufunda bulunarak emare olarak alındığını aktaran Özcü, zanlının evinde yapılan aramada ise bir tabanca ile 5 canlı mermi bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Zanlı alacaklı olduğunu iddia etti

Serhat Özcü, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ifade ederek, meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti ve zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere etki edebileceğine vurgu yaptı. Özcü, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi. 

Avukatı olmadığı için mahkemedeki savunmasını yapan zanlı Enis Fehmi Uçtu, kimseye silah doğrultmadığını iddia ederek, kendi evini verdiği Hüseyin Erkin Öz isimli işletme sahibinden alacaklı olduğunu ileri sürdü.

Polisi ve zanlıyı dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek, zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere ve şahitlere etki edebileceğine bulgu yaptı ve talep edilen tutukluluk süresini onayladı.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.