1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALO 102 HATTINA 123 İHBAR YAPILDI
ALO 102 HATTINA 123 İHBAR YAPILDI

ALO 102 HATTINA 123 İHBAR YAPILDI

Bakanlığın açıklamasına göre,

A+A-

5-8 AĞUSTOS ARASI ALO 102 HATTINA 123 İHBAR YAPILDI

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, hava sıcaklıklarının aşırı yükselmesi nedeniyle dışarıda çalışan işçilerin sağlığının korunabilmesi amacıyla 12.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yapılmasını yasaklayan karara ilişkin 4 günlük rapor yayınladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, 5-8 Ağustos tarihleri arasında Alo 102 ihbar hattına toplam 123 ihbar yapılırken, Çalışma Dairesi tarafından toplam 215 teftiş gerçekleştirildi. Bu teftişlerde toplam olarak 38 yazılı uyarı yapıldı ve faaliyetler durduruldu.

Denetimlerde tespit edilen 13 kaçak işçi için 4 işverene toplam olarak 108 bin 875 TL idari para cezası kesildi.

Söz konusu yasağa, ilk güne nazaran diğer günlerde daha duyarlı davranıldığı ve çalışma yasağına çok büyük oranda uyulduğu tespit edildi.

Açıklamada “Çalışanların sağlığının korunması amacıyla duyarlılık gösterip ihbar yapan vatandaşlara, Bakanlığımızca alınan çalışma yasağına destek olan Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğine, Yasağın uygulanmasında yardım ve işbirliği yapan tüm belediyelerimize ve yasağa büyük oranda riayet eden işverenlere göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.