1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALO: 95 KURUŞ DAHA
ALO: 95 KURUŞ DAHA

ALO: 95 KURUŞ DAHA

Tüm aktif abonelerden alınacak... Binlerce cep telefonu abonesi her ay ödedikleri % 35 özel iletişlim vergisi, % 15 hazine payı ve toplamda % 20 KDV’ye ek olarak...

A+A-

Binlerce cep telefonu abonesi her ay ödedikleri % 35 özel iletişlim vergisi, % 15 hazine payı ve toplamda % 20 KDV’ye ek olarak 'aylık 95 kuruşluk” yeni bir fon ödemeye başlıyor.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, 1 Eylül itibarıyla cep telefonu abonelerinden ayda 95 kuruş 'telsiz kullanım ücretinin' faturalara yansıdığını açıkladı.
Ülkede kaç adet cep telefonu abonesi olduğu bilinmezken bu rakamın 300 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Yeni uygulamaya girecek bu vergilendirme ile söz konusu kurumun kasasına yılda 3.4 milyon TL girmesi öngörülüyor.

Binlerce cep telefonu abonesinin her ay ödedikleri % 35 özel iletişlim vergisi, % 15 hazine payı ve toplamda % 20 KDV’ye ek olarak yansıtılacak bu yeni vergilendirmede her aboneden her ay  95 kuruşluk alınacak.

Bu rakam dışında telefon operatörleri de adı geçen kuruma ayrıca ödeme yapacak.

“Tüm aktif abonelerden alınacak”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, Meclis’te geçen yıl oybirliğiyle kabul edilen 6/2012 sayılı Elektronik Haberleşme Yasası’nın bu konudaki tüzüğünün hazırlanarak uygulamaya konulduğunu söyledi.

Ancak oparetörler ile uyum içerisinde gerçekleşecek olan uygulama için operatörlerin sistemlerini adapte etmeleri gerek diyen Bürüncük, “Yasa gereği tüm aktif abonelerden bu ücret alınacak” dedi.

Toplanacak rakamın değişken olduğunu da dile getiren Bürüncük, ne kadar gelir elde edeceğini söylemenin bu aşamada mümkün olmadığını, operatörlerin önce 95 kuruşu abonelerine yansıtacağını ardından aktaracağını vurguladı.

Y.D

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.