1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALSANCAK'TA ÇEVRE FELAKETİ!
ALSANCAK'TA ÇEVRE FELAKETİ!

ALSANCAK'TA ÇEVRE FELAKETİ!

Bölgeyi çöp dağına çevirdiler!

A+A-

Alsancaklı Gürcan Öder, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in Çıkarma Plajı’nın üst bölümünde yer alan ormanlık araziyi kendi aile şirketi olan Ataser Nakliyat’ın boşaltım alanına dönüştürerek, bölgeyi çöp dağına çevirdiğini iddia etti

Öder, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in Çıkarma Plajı’nın üst bölümünde yer alan ormanlık araziyi kendi aile şirketi olan Ataser Nakliyat’ın boşaltım alanı yaptığını iddia etti

“Biz halka hizmet sanıyorduk, ancak geçen süre zarfında olayın öyle olmadığını gördük” diyen Öder, Ataser Nakliyat’ın kamyonlarının bölgeye inşaat atıklarını döktüğü fotoğrafların Polis ve Çevre Dairesi’ne iletildiğini Orman Dairesi’ne de bilgi verildiğini söyledi

Ataser’in çöplüğe çevirdiğini iddia ettiği orman arazisine kapı koyarak, tabela yerleştirdiğinden de söz eden Öder, buna rağmen kendi iş araçlarının moloz, beton ve daha birçok atığı boşatması için şirket çalışanlarının şoförlerine anahtar verildiğini savundu. Öder, “Çevre Dairesi bile bölgeye giremiyor kapılar kilitli olduğu için” dedi

Özlem ÇİMENDAL

Alsancaklı Gürcan Öder, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in Çıkarma Plajı’nın üst bölümünde yer alan ormanlık araziyi kendi aile şirketi olan Ataser Nakliyat’ın boşaltım alanı yaparak, bölgeyi çöp dağına çevirdiğini iddia ederek, Alsancak’ta çevre felaketi yaşandığını dile getirdi ve yetkililere acil önlem çağrısında bulundu.

  

“Biz halka hizmet sanıyorduk, ancak öyle değilmiş”

Alsancak Belediyesi’nin Çıkarma Plajı’nın üst kısmındaki büyük orman arazisine bütün Girne’nin çöplerini boşalttığından bahseden Öder, “Biz halka hizmet sanıyorduk, ancak geçen süre zarfında olayın öyle olmadığını gördük” dedi.

 

“Fotoğraflar polis ve Çevre Dairesi’nde mevcut”

Öder şöyle konuştu: “Ataser Nakliyat’ın kamyonları bölgeye inşaat atıklarını döküyor. Fotoğraflar; polis ve Çevre Dairesi’nde mevcuttur. Ayrıca Orman Dairesine de bilgi verdik.”  

 

“Kapılar kilitli Çevre Dairesi de alana giremedi”

Ataser’in çöplüğe çevirdiğini iddia ettiği orman arazisine kapı koyarak, sadece kendi iş araçlarının moloz, beton ve daha birçok atığı boşattığını iddia eden Öder, “Çevre Dairesi bile bölgeye giremiyor kapılar kilitli olduğu için” şeklinde konuştu.  

 

“İnşaat atıkları, molozları döküyor sonra da kilitliyorlar”

Çöplüğe çevrilen orman arazisinin anahtarının sadece özel şirketin şoförlerinde olduğunu dile getiren Öder, “İnşaat malzemesi molozları, tahtaları döküyorlar ve daha sonra kilitliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“Yasak tabelasını koyan belediye, çöpü döken başkanın aile şirketi”

Belediyenin “Çöp ve moloz dökmek yasaktır” levhasını koyduğu ormanlık araziye Belediye Başkanı’nın aile şirketi olan Ataser Nakliyat’ın kamyonlarının inşaat atıklarının yanında birçok atık döktüğünü iddia eden Öder, “kendi araçları haricindeki araçların girmesi yasaktır diye levha koyuyor ancak kendi özel şirketinin araçlarına anahtar verilerek alana çöp dökmesine müsaade ediliyor” ifadelerini kullandı.  

 

“Ormanlık alan Ataser Nakliyat’ın araçlarının çöp alanı haline geldi”

Alsancak bölgesinin gelişigüzel dökülen çöpler nedeniyle sağlık açısından tehlike altında olduğuna vurgu yapan Öder, “Ben çevreye verilen zarar konusunda çok şikayetçiyim ve polis, Çevre Dairesi, Orman Dairesi, bakanlığa kadar bu konuyu götürdüm.  Ormanlık alan Ataser Nakliyat’ın araçlarının çöp alanı haline geldi” diye konuştu.   

 

“Kendi özel araçlarının döktüğü çöpler dağ oldu”

“Belediyenin alana kontrolsüz çöp dökerek çöp dağlar oluşturması bir yana kendi özel araçları için kullanması işin bir başka vahim boyutu” diyen Öder, alanın orman arazisi olmasının yanı sıra Orman Dairesi’nden herhangi bir belge ve izin olmadığını da iddia etti. Öder, “Çevre felaketinden başka bir şey değil yapılan” dedi.

 

“Alanın anahtarları özel şirketin şoförlerinde”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in kardeşi olan Ataser Nakliyat’ın sorumlusu Necip Ataser’in çöplük olarak kullanılan ve kapıları kilitli olan ormanlık arazinin anahtarlarını kendi şirketinin şoförlerine verdiğini iddia eden Öder, “Ormanlık alana moloz, inşaat atığı ve daha birçok çöp boşaltan Ataser Nakliyat çalışanlarına kapıların anahtarlarını veren Necip Ataser’dir” ifadelerini kullandı.  

 

“Çıkarma Plajı’nın görünmeyen diğer yüzü felaket”

Ormanlık arazinin halinin içler acısı olduğunu söyleyen Öder, bölgenin Çıkarma Plajı’nın görünmeyen bir diğer yüzünü oluşturduğunu söyledi. Öder, “İnşaat atıklarından hayvan atıklarına, molozlardan ev eşyalarına çöp dağına çevrilmiş durumda. Bu çöp dağının oluştuğu alan çevre için de sağlığı tehdit eder nitelikte” diye konuştu.  

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.